≫ 

Optuženik nasred sudnice skinuo pantalone i pokazao poroti svoj penis: Odmah su ga proglasili nevinim!

Spuštene pantalone bile su njegov najjači argument

  • 6

Dezmond Džejms iz američke savezne države Konektikat oslobođen je optužbi za silovanje nakon što je poroti pokazao svoj penis i tako dokazao da on nije bio taj koji je 2012. godine napao neimenovanu ženu, piše The Independent.

Mladić ostavio verenicu pred venčanje, pa osetio bes njenog oca: Nesuđeni tast ga sačekao na ulici i upucao u penis

Advokat optuženog Džejmsa Tod Basert rekao je da je to bila "jedina opcija" jer je žena koja ga je teretila za silovanje tvrdila da ju je 2012. godine silovao crnac čiji je penis bio svetliji od ostatka njegovog tela. Žena je Džejmsa identifikovala kao osobu koja ju je silovala, nakon što ga je videla na televiziji.

Ni dužina, ni tehnika, već boja Foto: Pixabay.com

Basert je rekao da njegov klijent ne odgovara tom opisu i kako je na suđenju, koje je počelo u ponedjeljak 28. maja, planirao da putem fotografija Džejmsovog penisa dokaže da on nije silovao ženu koja ga je 2014. optužila za napad. Ipak, fotografije koje je doneo nisu bile tehnički ispravne.

- Nažalost, jedna od fotografija je zbog upotrebe blica ispala nadeksponirana. To je poremetilo boje u fotografiji, a boja je bila presudni element - rekao je advokat za američke medije.

Basert je potom sudiji predložio da njegov klijent poroti i sudu jednostavno pokaže svoj penis, kako ne bi bilo nikakvih nedoumica oko toga je li Džejmsov polni organ drugačije boje od ostatka njegovog tela. Sudija je odobrio zahtev, međutim Džejms nije odmah pristao na takvo "svedočenje".

- Ispočetka nije baš bio za tu ideju, međutim objasnili smo mu da je to verojatno najjači dokaz koji imamo. Pošto je žrtvina tvrdnja bila toliko specifična, smatrali smo da tako možemo uveriti porotu da on nije napadač - objasnio je Basert.

Konačno je u sredu Džejms pristupio poroti, skinuo je pantalone i pokazao im svoj penis.

Neobično svedočenje Foto-ilustracija: Profimedia

- Sve skupa je trajalo tri do pet sekundi. Sud nije od toga hteo da se pravi spektakl... Mislim, na kraju krajeva, sramota je to - rekao je advokat.

Mediji su ipak preneli kako su zaposleni u sudu svejedno nagurali u sudnici, kako bi videli ovo neobično svedočenje.

- Jedna porotnica skrenula je pogled, dok je drugi porotnik izgledao kao da će eksplodirati od smeha. Sigurna sam da su bili šokirani, ali to su odlično prikrili - rekla je članica obrambenog tima.

Tužiteljka  Stejsi Miranda je Džejmsovo specifično svedočenje pokušala pobiti tvrdnjom da je optuženi promenio način na koji šiša svoje stidne dlake, te da je osvetljenje moglo zbuniti žrtvu. Njeni pokušaji međutim nisu uspeli i Džejms je oslobođen optužbe za silovanje.

Međutim Džejms iz suda nije otišao kući, jer je prošle godine osuđen za provalu i seksualno zlostavljanje 10-godišnjakinje, te će u zatvoru zbog tog zločina provesti 65 godina.

(Telegraf.rs/The Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA