Tramp organizovao prvu iftar večeru za Ramazan: Veliki zaokret u retorici predsednika koji je pozivao na zabranu ulaska muslimana u SAD (FOTO)

On je tim potezom iznenadio muslimansku zajednicu, budući da je prošle godine izbegao da bude domaćin te večere

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp organizovao je u Beloj kući prvu večeru za islamski sveti mesec Ramazan, koja se naziva iftar.

Tramp je muslimanima širom sveta poželeo srećan praznik.

Mračna strana ostrva Sentosa, na kom se sastaju Tramp i Kim: Nekada je bilo mesto brutalnih masakra, a sada je centar luksuza (FOTO) (VIDEO)

Kako prenosi agencija AP, on je tim potezom iznenadio muslimansku zajednicu, budući da je prošle godine izbegao da bude domaćin te večere.

Muslimanima širom sveta poželeo srećan praznik Foto: Tanjug/AP

On je, govoreći na iftaru kojim se prekida dnevni post, ponudio poruku ujedinjenja muslimanskoj zajednici u SAD i inostranstvu.

- Okupljamo se zajedno ove večeri, poštujemo svetsku tradiciju jedne od najvećih svetskih religija - rekao je Tramp okupljenima, među kojima su bili i ambasadori brojnih država sa muslimanskom većinom - Saudijske Arabije, Kuvajta, Jordana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovim potezom iznenadio je sve Foto: Tanjug/AP

Američka agencija podseća da je to veliki zaokret u njegovoj retorici, budući da je tokom predsedničke kampanje pozivao na potpunu zabranu ulaska muslimanima u SAD i govorio da "nas islam mrzi".

Tokom večere, nekoliko muslimanskih nevladinih organizacija organizovalo je proteste ispred Bele kuće navodeći da je Trampova retorika doprinela povećanju nasilja i diskriminacije muslimanskih Amerikanaca.

Prošle godine je izdao samo saopštenje Foto: Tanjug/AP

U Beloj kući iftar se organizuje još od administracije bivšeg predsednika Bila Klintona, a tu tradiciju prekinuo je Tramp prošle godine kada je umesto večere izdao saopštenje povodom islamskog praznika.

VIDEO: Bivša žena američkog predsednika sletela u Beograd

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    7. jun 2018 | 11:54

    Требаће му нафта,обезбеђује леђа од санкција...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA