≫ 

Soroš opleo po Trampu: On je narcis koji smatra da je svemoćan, spreman je da uništi svet

Soroš je, razumljivo, razočaran svetskim zbivanjima u zadnjih par godina. "Sve što je moglo poći loše, pošlo je loše"

  • 5

Džordž Soroš, kontroverzni mađarsko-američki milijarder, investitor i liberalni donator, u najnovijem intervjuu nije štedeo američkog predsednika Donalda Trampa. Opisao ga je kao "ultimativnog narcisa koji se smatra svemoćnim i koji je voljan da uništi svet", prenosi Dejli Mejl.

Dodao je da će, ako američka Demokratska stranka dobije generalne izbore ove jeseni i ostvari većinu u Kongresu i Senatu i počne sa procedurom opoziva, podržati Trampovu smenu.

Sve Trampove uvrede na jednom mestu: Lideri, države, poznate ličnosti, mediji... svi koji su se našli na tapetu predsednika SAD (VIDEO)

Tramp i Soroš su u vrlo lošim odnosima još od izbora na kojima je Tramp pobedio kandidatkinju koju je Soroš podržavao, Hilari Klinton.

Soroš je bio Donator za kampanju Hilari Klinton i dao joj je više od 10,5 miliona dolara, prema podacima Centru za odgovornu politiku u Vašingtonu. A kako je prošle godine objavio Wall Street Journal, Soroš je izgubio gotovo milijardu dolara usled previranja na berzi nakon Trampove pobede.

Soroš je donirao novac za kampanju Hilari Klinton Foto: Tanjug/AP

Soroš je, razumljivo, razočaran svetskim zbivanjima u zadnjih par godina. "Sve što je moglo poći loše, pošlo je loše.

Trampova nacionalistička i protekcionistička politika upravo je suprotna od globalističke i liberalne politike za koju se zalaže Soroš, prenosi Index.hr.

Donedavno je verovao da je Evropska unija tako uspešna da će njegove Fondacije otvorenog društva, koje su od devedesetih aktivne u postkomunističkim zemljama EU-a, moći da prestanu sa radom.

Sad EU ostaje bez Velike Britanije, a u nizu zemlja članica na vlast su došli populisti i nacionalisti.

Soroš je opleo po Trampu Foto: Tanjug/AP

LIDERI PROTIV SOROŠA

U zemlji Soroševog rođenja, Mađarskoj, premijer Viktor Orban pokrenuo je protiv Soroša kampanju proglašavajući ga državnim neprijateljem i najavljujući "Zakon za zaustavljanje Soroša" kojim bi se ograničilo strano finansiranje civilnog društva i zabranilo ono koje predstavlja "nacionalni sigurnosni rizik". Zbog toga je svoje kancelarije preselio iz Budimpešte u Berlin.

Orban je otvoreno protiv Soroša Foto: Tanjug/AP

Osim u Mađarskoj, Soroš je meta sve žešćih napada u SAD, gde su republikanci iskoristili njegove donacije demokratima protiv njih u kampanji.

Njega je nedavno prozvao i ruski predsednik Vladimir Putin, tvrdeći da su njegove donacije širom sveta mešanje u izbore, prenosi Index.hr.

Uprkos svemu, 87-godišnji Soroš ne misli da se preda niti da se povuče u penziju, već najavljuje da će se boriti još žešće za svoje političke ciljeve.

Nije mu naklonjen ni Putin Foto: Tanjug/AP

- Što je veća opasnost, što je veća pretnja, više se osećam da joj se moram suprotstaviti. Stoga u tom smislu, da, udvostručio sam svoje napore - rekao je Soroš u intervjuu za Vašington post, preneo je hrvatski portal.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    11. jun 2018 | 12:05

    E nasmija me posteno kad rece da je spreman da unisti svijet. Pa sto radi Sorosj sa svojom tajnom organizacijom ako ne na unistenju svijeta ?!

  • 👤

    11. jun 2018 | 18:24

    Какви сте ни пакао вас неће...

  • E vala

    11. jun 2018 | 18:02

    Cim je tebi mrzak,meni postade odmah miliji,pa kakav god da je.Plasila sam se da je tvoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA