Ovo je najgora zemlja da u njoj budete žena: Na listi je i SAD, jedina od svih zapadnih zemalja (VIDEO)

SAD su se našle na desetom mestu ukupno, ali treće mesto dele sa Sirijom po pitanju seksualnog nasilja, uključujući silovanje, seksualno zlostavljanje i prinude na seks

  • 2

Indija je za žene najopasnija zemlja na svetu, a jedina zapadna država u prvih 10 na toj listi su Sjedinjene Američke Države, pokazuje istraživanje svetskih stručnjaka za ženska pitanja, objavljeno u utorak.

Prema izveštaju urađenom za Fondaciju Tomson Rojters, Avganistan i Sirija, gde ima ratnih dejstava, nalaze se na drugom i trećem mestu, a iza njih slede Somalija i Saudijska Arabija.

>>> Posle II svetskog rata Amerikanci su ratovali svuda po svetu: Menjali su režime, mešali se u sukobe, a snagu njihove vojske osetila je i SRJ (FOTO) (VIDEO)

Indija je najopasnija zemlja za žene - Foto: Tanjug/AP

Na šestom mestu je Pakistan, sedma je DR Kongo, zatim slede Jemen i Nigerija.

SAD su se našle na desetom mestu ukupno, ali treće mesto dele sa Sirijom po pitanju seksualnog nasilja, uključujući silovanje, seksualno zlostavljanje i prinude na seks.

Takođe, SAD su na šestom mestu kada je reč o neseksualnom nasilju kao što su mentalno zlostavljanje, prenosi Rojters.

Istraživanje je sprovedeno od 26. marta do 4. maja, a oko 500 stručnjaka odgovaralo je na pitanje koje su zemlje najopasnije za žene i najgore po pitanju zdravstvene zaštite, ekonomskih resursa, tradicionalne prakse, seksualnog i neseksualnog zlostavljanja, kao i trgovine ljudima.

VIDEO: Društvo opravdava nasilnike, dok sve više žena strada u porodičnom nasilju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubina

    27. jun 2018 | 17:14

    Žene,dokle god ne uzmete stvari u svoje ruke,tako će biti.Treba naučiti braniti se,jedna žena sama je možda slaba,ali udruzene,dve,tri,deset,već nisu bezopasne.Zena ženi je mnogo više vuk nego pomoc,promena svesti,jer svi ti koji siluju su rodjeni od neke zene,koja ih je gajila,imaju majke,bake,sestre.Mozda bi psihijatri objasnili bolje od mene zašto se dešava nasilje i kako se sprecava.

  • Bakičica

    27. jun 2018 | 17:47

    A gde smo mi? Na koga li smo se ugledali kad nam iz dana u dan raste broj nasilnika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA