Amerikanci tvrde: Ima mnogo dokaza da će sirijska vlada upotrebiti hemijsko oružje u Idlibu

Bilo kakva ofanziva je za nas neprihvatljiva, dodao je Džefri

  • 13

Ima mnogo dokaza da sirijska vlada priprema da upotrebi hemijsko oružje u regionu Idlib na severozapadu Sirije, izjavio je novi američki izaslanik za Siriju Džim Džefri.

On je upozorio da bi bilo kakav napad na poslednju veliku pobunjeničku enklavu predstavljao "nesmotrenu eskalaciju", javio je Rojters.

Rusija započela vazdušne udare na Idlib, poslednje uporište pobunjenika u Siriji: Da li je ovo početak još goreg pakla na Bliskom istoku?

Bilo kakva ofanziva je za nas neprihvatljiva, dodao je Džefri.

Sirijski premijer Imad Hamis u sredu je izjavio da će provincija Idlib koju kontroliše opozicija uskoro biti vraćena pod suverenitet Sirije.

On je istovremeno obećao da će pobediti u svakom budućem ratu, prenosi Rojters.

- Idlib će uskoro biti vraćen naciji... Sirija je prevladala i pobediće u svakom budućem ratu - kazao je Hamis u četvrtak u govoru na otvaranju Međunarodnog sajma u Damasku.

VIDEO: Rakete su parale nebo, ovo je protivvazdušna odbrana Sirije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dade

    7. septembar 2018 | 10:12

    Rusija upravo sve vreme tvrdi da je Amerika vec dala bojne otrove teroristima da ih upotrebi kako bi posle optuzili Siriju!!

  • Бранко

    7. septembar 2018 | 11:34

    Sada ce da izginu instruktori SAD, Engleske i Francuske koji treniraju teroriste potajno, a vlade tih zemalja nam lazu kako se bore protiv a poslali ih. Udrite ih pozlatila vam se. Svakoga instruktora ako moze zivog pa da prizna ko ga je poslao.

  • Jeretik

    7. septembar 2018 | 10:40

    Ovo su "dokazi "preostali jos od Sadama Huseina ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA