≫ 

FBI zamrzao imovinu Putinovom oligarhu: Deripaska neće moći da koristi svoje luksuzne vile u SAD

Deripaska nije ušao u SAD od kada su mu nametnute sankcije ovog proleća

  • 0

FBI je navodno zamrzao imovinu ruskom oligarhu Olegu Deripaski, što je predstavljeno kao pooštravanje mera i stavljanje omče oko vrata saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi britanski Telegraf.

Imovina Deripaske iznosi oko 3,3 milijarde dolara prema podacima Forbsa, a stavljen je na spisak pojedinaca koji su sankcionisani od starne ruskog ministarstva finansija u aprilu.

U avgustu su mu takođe zamrznuti i računi, pa mu je bogatstvo prepolovljeno.

"Ribica" odala mračne političke tajne Rusije: Poznati oligarh i Putinov prijatelj, i zamenik Medvedeva, orgijali sa prostitutkama na jahti (FOTO) (VIDEO)

Sada je Vašington zamrzao imovinu Deripaske, objavio je Njujork Post, uključujući i vile na Menhetnu i u Vašingtonu.

U članku se navodi da zvaničnici takođe pregovaraju sa njim da se odrekne nekih aktivnosti u Evropi kako bi ga oslobodili sankcija.

Gospodin Deripaska nije ušao u SAD od kada su mu nametnute sankcije ovog proleća, prenose mediji.

Ruski oligarh Oleg Deripaska Foto: Wikipedia

Veruje se da se među zamrznutom imovinom nalazi vila u Njujorku, koja je sagrađena 1899. gdoine. Ona je kupljena za 42,5 miliona dolara 2008. godine, pokazuje imovinska evidencija.

Ovaj dom je kupio od čuvenog francuskog umetnika Aleka Vildensteina koji je preminuo 2008. u 67-oj godini.

Oligarh je 2006. godine kupio vilu u Vašingtonu, koja važi za jednu od najprestižnijih kuća u tom gradu.

Kuća ima sedam spavaćih soba, italijanske mermerne podove i luster koji je nekada visio u zgradi opere u Parizu. Za nju je platio čak 15 miliona dolara.

Vila u Njujorku je navedena kao boraviše porodice Romana Abramoviča, koji važi za Deripaskinog prijatelja i bivšeg poslovnog partnera.

Blizak je ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Foto: Mikhail Klimentyev

Veruje se da Dana Žukova, bišva žena Romana Abramoviča, trenutno živi u ovoj vilu u Njujorku do dok se ne završi obnova na njenom imanju koje je dobila od bivšeg muža.

Prema ovoj odluci američkih vlasti, kada je nekom licu zamrznuta imovina, svako ko posluje sa tom osobom može da bude predmet sankcija.

FBI nije bio dostupan za komentar britanskog Telegrafa, a kompanija gospodina Deripaske nije potvrdila ovu vest.

U CENTRU SEKS SKANDALA

Veliki seks skandal potresao je Rusiju za vreme kampanje za predsedničke izbore, koji su održani u martu ove godine. Oleg Deripaska, aluminijumski magnat i jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji blizak Kremlju, našao se u centru skandala koji je na internetu dobio ime "Ribkgejt".

U fokusu priče nisu bili samo Deripaska i Nastja Ribkova, sponzoruša i "poslovna pratnja", već i Sergej Prihodko, uticajni i moćni zamenik Dmitrija Medvedeva.

Bio je u centru seks skandala Foto: Wikipedia/Instagram/nastya_rybka.ru

"Dama za pratnju" Anastasija Vašukevič koja se predstavlja kao Nastja Ribka, svedočenje o orgijama na jahti u norveškim vodama, objavila je u svojoj knjizi "Dnevnik o sablažnjavanju milijardera" ali i na društvenim mrežama, gde je prati veliki broj ljudi. Ona se ne usteže na da svom Instagram profilu postavlja i provokativne fotografije.

Pored ovih svedočenja objavljen je i audio-snimak na kojem se jasno čuje da Deripaska i Prihodko, pred nekoliko devojaka koje su poveli na krstarenje, razgovaraju o politici.

Pričali su i o odnosima Rusije i SAD i sankcijama, a na jednom snimku čuje se i kako Deripaska ismeva Viktoriju Nuland, zamenicu američkog državnog sekretara.

VIDEO: Putin uživao u demonstraciji vojne sile na vežbi "Vostok 2018"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA