≫ 

Priveden državljanin Rumunije zbog brutalnog ubistva bugarske novinarke: Policija proverava njegov alibi

Portparol bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova ranije danas nije želeo ni da potvrdi, niti da demantuje informaciju o privođenju

  • 0

Bugarska policija privela je osumnjičenog u vezi sa ubistvom novinarke Viktorije Marinove, javila je danas agencija Rojters, pozivajući se na izvore iz vlade bliske istrazi.

- Možemo da kažemo da je osumnjičeni priveden - rekao je ranije izvor.

Bugarska policija saopštila je da je zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa i da proverava njegov alibi u vezi sa slučajem ubistva istraživačke novnarke Viktorije Marinove.

"Ako nema pravde, nema ni mira", "Mito ubija": Protesti širom Bugarske zbog monstruoznog silovanja i ubistva novinarke (FOTO)

Ona je istraživala korupciju u zemlji Foto: Tanjug/AP

- Imamo u pritvoru osobu čiji alibi proveravamo, ali za sada još nemamo konkretnog osumnjičenog. Rad se njim se nastavlja - izjavio je šef regionalne policije u Ruseu Teodor Atanasov, preneo je Rojters.

Portparol bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova ranije danas nije želeo ni da potvrdi, niti da demantuje informaciju o privođenju, navodeći da će se ministarstvo kasnije u toku dana oglasiti saopštenjem.

Istovremeno, Bugarski nacionalni radio javlja da je državljanin Rumunije uhapšen u vezi sa ovim teškim zločinom.

MUP nije ni potvrdio ni demantovao ovu informaciju Foto: Tanjug/AP

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA