Izbori u Bavarskoj, Merkelova ne zna šta je čeka

Ankete sugerišu da će CSU ovog puta izgubiti tu većinu u najvećoj meri, možda čak toliko da će joj ovo biti najgori izborni rezultati od onih u 1950-im

  • 2

Građani nemačke pokrajine Bavarske danas glasaju na izborima na kojima se očekuje da će do sada dominatna konzervativna Hrišćansko-socijalna unija (CSU) doživeti neuspeh, a čije su posledice nepredvidljive po vladu nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenjuje AP.

Merkelova neumoljiva! EU traži da prihvati rešenje za Kosovo iz Beograda, ona odbija

Američka agencija navodi da oko 9,5 miliona ljudi ima pravo da bira vlast u Minhenu, gde je CSU kao važan, ali često neugodan partner Merkelove, 51 godinu u proteklih 56 imala apsolutnu većinu.

Ankete sugerišu da će CSU ovog puta izgubiti tu većinu u najvećoj meri, možda čak toliko da će joj ovo biti najgori izborni rezultati od onih u 1950-im.

Agencija napominje da deluje da CSU, koja je zauzela tvrdokoran stav prema migracijama, gubi podršku i levičarski i desničarski nastrojenih glasača, dok partija Zelenih prikuplja glasove liberalnih glasača, a najveći konkurent CSU, tvrdokorna desničarska Alternativa za Nemačku (AfD), računa na mesta u parlamentu.

Kako je Dojče vele napomenuo u subotu, ukoliko padne lokalna vlast demohrišćana i Zelenih, jesen će za kancelarku zbilja biti olujna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blic

    14. oktobar 2018 | 11:53

    Neka dovede šiptare, da im državljanstvo, i biće joj zagarantovan uspeh na izborima.

  • Toto

    14. oktobar 2018 | 11:52

    Sirota ona, kako mi je žao, u tri ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA