SVE SPISKALI: Celo selo se ofarbalo i stavilo pirsinge od humanitarne pomoći!

- Šporete "smederevce" su prodavali po ceni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari - kaže Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović

  • 61

Romi iz naselja Barlovo u Kuršumliji rasprodali su humanitarnu pomoć koju su dobili posle velikih poplava. Novac koji su dobili za kupovinu životnih namernica žitelji su iskoristili da bi se ofarbali, stavili pirsinge i istetovirali se.

Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović kaže da je u pitanju donacija Ekumenske humanitarne organizacije posle izlivanja reke Toplice. Svaka porodica dobila je šporet, krevete, posteljinu i druge neophodne stvari, međutim, polovina tih stvari odmah je rasprodata, pišu "Naše novine".

- Šporete "smederevce" su prodavali po ceni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari - kaže Ajdinović.

On dodaje i da su vaučere namenjene za osnovne životne namernice koristili za kupovinu farbi za kosu, šminke, pirsing...

- Bio je plan da svakog meseca dobijaju vaučere za kupovinu hrane. Sada nam je tu vrstu pomoći Ekumenska humanitarna organizacija ukinula - rekao je Ajdinović.

On dodaje da nije prvi put da Romi iz ovog naselja prodaju humanitarnu pomoć. Kada su dobili pomoć u materijalu za izgradnju kuća, kompletan matrijal su rasprodali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • romanticni zmaj

    12. avgust 2014 | 00:39

    sad nek jedu farbu i pirsin haha

  • Beograd

    12. avgust 2014 | 08:40

    Ko ne zna, jednom davno je takva grupa zivela pod mostom kod Sava Centra u kartonskim 'kucama'. Beograd im pokloni stanove u bloku 19, oni ih svi prodaju I opet u karton... grad jos jednom uradi istu glupost, I svi opet prodaju. Ne pricamo o farbi za kosu, nego stanovima. Ista ta bratija je opet bila ispod gazele dok ih nisu razbucali I poslali u kontejnere, da bi Evropa pocela da zvoca kako je to neadekvatan smestaj. Farbe za kosu su dakle nista u moru njihovog bezobrazluka I opsteg ludila. Ljudi gladuju I nemaju kud posle poplava a ovi s prezirom prodaju poklonjeno.

  • draga

    12. avgust 2014 | 09:20

    samo onaj ko radi sa njima može da zna kakav je to mentalitet...to nije slučaj samo u Kuršumliji, već svugde...radim sa njima i apsolutno verujem da je vest istinita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA