≫ 

SUD ODLUČIO: Petočlana porodica Ljubičić sa Salajke ostala bez polovine kuće (FOTO)

Ljubičići su žalbu uložili pred Apelacionim sudom, te se nadaju da će uspeti da sačuvaju svoj dom i životni prostor u kojem žive 15 godina

  • 7

Porodici Ljubičić sa Salajke kod Novog Sada danas su sudski izvršitelji odložili iseljenje iz dela kuće u Ulici Radoja Domanovića 62.

Deo kuće je nakon dugogodišnjeg spora pripao prvom komšiji Nedeljku Trifkoviću koji ih je tužio zbog uzurpacije dvorišta, tačnije zbog dela ograde.

Ovaj nemili događaj ne samo da je potresao porodicu Ljubičić, kojima je jutros u 9 sati zakucao sudski izvršitelj na vrata, nego i brojne komšije i prijatelje ove porodice koji su okupljeni oko kuće i Ljubičićima pružili podršku.

IAKO GA JE UREDNO PLATIO: Vlasnik stana se već 13 godina bori za krov nad glavom!

Anđa Ljubičić (50), za Telegraf objašnjava, da su od komšije Trifkovića i fizički odvojeni, a sve je počelo još 2001. godine kada su kupili kuću, odnosno kada su je menjali za dvosoban stan na Detelinari koji im je postao mali zbog petog člana porodice:

- Kada smo menjali dvosoban stan za kuću znali smo da je kuća legalizovana, jer se na istoj parceli nalazimo mi, porodice Radovanović i Trifković. Iako je u početku sve bilo legalno, 2002. godine došla je katastarska komisija na inicijativu Trifkovića, koja je našu svojinu i komšije Radovanovića proglasila državninom, te mi postajemo nelegalni, iako smo 2001. godine bili legalni - objašnjava Anđa Ljubičić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U početku su, pričaju oni, imali dobre odnose sa Trifkovićem, da bi ih 2011. godine tužio za naknadu štete zbog nekorišćenja našeg dvorišta jer mu se smanjuje komfor kuće.

ODSEKLA 18 GRANA S KOMŠIJINOG ORAHA: A onda joj je stigla STRAŠNA KAZNA! (FOTO)

- Novca za sudske troškove nismo imali, te nam je na kraju stigao iznos od milion dinara da platimo - očajna je Anđa. - Pošto novac nismo imali, došlo je do prodaje dela kuće, tačnije izlicitirana je, pri tom je Trifković dodao još neke troškove i kuća je pripala njemu - pričaju Ljubičići.

Iseljenje porodice Ljubičić je pomereno za 25 dana, jer deo kuće nisu ispraznili.

- Gde da se selim?! Kuća ima oko 70 kvadrata, nama će ostati svega jedna soba - priča za Telegraf očajna majka troje dece. - Sin je maturant, ćerka mi se povredila i umesto da leži i odmara mi prolazimo kroz pravi pakao - kaže Anđa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I pored ove nedaće koja ih je snašla petočlana porodica živi u teškim materijalnim uslovima, prošlog novembra isključena im je struja i voda. Anđin suprug Zoran Ljubičić pao je pre tri godine sa skele i pri tom izgubio sluh, od tada je invalid prve kategorije.

Anđina ćerka, Ivana Ljubičić (23) kaže, da se kao dete radovala što će konačno imati veći prostor za sebe i svoja dva mlađa brata, ali da ovakvo detinjstvo nije želela:

NOŽ, PIŠTOLJ, SEKIRA: Ovo su najgori SUKOBI OKO MEĐA u Srbiji!

- Želim pravdu! Za sebe, za mog oca i majku, za braću, za baku i deku koji su ceo život radili da bismo imali dom - rekla nam je Ivana.

Ljubičići su žalbu uložili pred Apelacionim sudom, te se nadaju da će uspeti da sačuvaju svoj dom i životni prostor u kojem žive 15 godina.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na prostoru današnje kuće Ljubičića bila je kuća koja je izgorela 1972. godine od koje su, nažalost, ostali samo temelji, tadašnji vlasnik je od pomoćnih objekata izgradio pomoćnu kuću.

- Želeli smo da imamo veliku kuću pošto nas ima petoro. Sve stoji kao nekada, čak je i ograda tu nekada bila - kažu nam Ljubičići.

Nadaju se dobrom i veruju da pravda postoji.

Nedeljko Trifković, danas nije želeo da daje izjave medijima. Pretio je svim novinarima da će ih tužiti, objasnivši ukratko - da je sve radio po zakonu.

(D. Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimka

    7. jun 2016 | 21:41

    Ovo je kradja ako je ograda problem kako moze da uzme polovinu kuce proveracsuda i sudije pod hitno jel ovo je glupost zao mi je ove ljude

  • mare

    7. jun 2016 | 21:09

    Ako su coveku uzurpirali deo dvorista ne razumem sta je ovde cudno. Ako je dokazao na sudu to je njegovo i nema sta da se natezu. Svi smo mi jako humani kad su tudje pare u pitanju, a da vama komsija udje u dvoriste ili se neko u zgradi rasiri na ustrb vase dnevne sobe ili terase da li biste i tada rekli ma jadan on ima troje dece, neka ga!? Nema sanse

  • ATIMUS

    7. jun 2016 | 22:59

    Sto nisu gledali papire ? Kako mozes da izgubis spor ako su ti cisti papiri ..? ...Sto nisu pomerili ogradu ako po katastru kaze gde je medja.....nego tako sam kupio ... i nakarikali se sutski troskovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA