PREŠAO U PRAVOSLAVLJE PA PORUŠIO MUSLIMANSKO GROBLJE?! Evo šta stoji iza velikog skandala u Novom Pazaru

Jedan od osumnjičenih je navodno nedavno promenio veru

  • 19

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, nakon intenzivnog operativnog rada, rasvetlili su skrnavljenje nadgrobnih spomenika na groblju “Gazilar” i uhapsili dve osobe, osumnjičene da su izvršile krivično delo povreda groba.

Na najsvetiji muslimanski praznik srušeno 29 nadgrobnih ploča u Novom Pazaru! (FOTO)

Juče su u dva sela na području opštine Tutin uhapšeni M. Dž. (1952) i Š. B. (1984), koji se terete da su 5. jula ove godine, u ranim jutarnjim satima, oskrnavili 34 nadgrobna spomenika na groblju Gazilar u Ulici Ruđera Boškovića u Novom Pazaru, saopštilo je Više javno Tužilaštvo.

- Obzirom da iz do sada prikupljenih dokaza postoji sumnja da su njih dvojica izvršili navedeno krivično delo oni su saslušani u policiji, uz prisustvo nadležnog tužioca i određeno im je zadržavanje u trajanju do 48 sati. U toku tih 48 sati oni će biti saslušani u tužilaštvu na okolnosti krivičnog dela - stoji u saopštenju.

U Tužilaštvu dodaju i da će o daljem toku postpupka javnost biti blagovremenom obaveštena.

Prema nezvaničnim informacijama, oba uhapšena su bošnjačke nacionalnosti, s time što je N. DŽ. pre izvesnog vremena prešao u pravoslavlje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ina

    14. jul 2016 | 15:45

    Svaki vernik veruje u boga bilo koje vere , i trudi se da poštuje i svoje i tudje svetinje. Ovo je ateista i ne palsi se bozije kazne. Islamski sajt ga je svrstao u hrišćane zato što ne poštuje serijat. Bolje da su ga svrstali u ne normanu osobu.

  • Vladimir

    14. jul 2016 | 15:18

    Kuku...takav nije ni za Muslimane ni za Pravoslavce...

  • Ja Avgust

    14. jul 2016 | 15:20

    Ma sta mi rece presao u pravoslavlje a zadrzao njihovu kulkuru e nece da moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA