≫ 

Razgovarali smo sa sinom Arsena Dedića: Volim Beograd, fali mi malo ovog istočnog duha u Hrvatskoj

Svaki dolazak u Beograd ga veseli i često boravi u našem gradu

  • 6

Ustanova kulture Parobrod je pre više od godinu dana jednu prostoriju nazvala po Arsenu Dediću. Njegov sin Matija je tu održao solistički kocert, a kasnije su to isto uradili i Vasil Hadžimanov, Kornelije Kovač, Saša Lokner, Ivan Aleksijević i Aleksandar Sedlar. Njihov prijatelj Zlaja napravio je vinil od svih kompozija, pa je sinoć na istom mestu održana i promocija.

Najlepše Arsenove pesme zbog kojih smo plakali i zaljubljivali se (AUDIO)

KANTAUTOR, PESNIK I, PRE SVEGA, LEGENDA: Sve o velikom Arsenu Dediću (VIDEO)

Najveću pažnju na promociji „Pijanisti – pop džez klasici u klavir holu Arsena Dedića“  izazvao je džez-piijanista i kompozitor Matija Dedić, sin pokojnog kantautora i pesnika Arsena Dedića.

- Nekoliko meseci nakon Arsenove smrti hol u Parabrodu je dobio njegovo ime, a ja sam tu održao i koncert. Želim da se zahvalim Zlaji koji je napravio vinil svih kompozicija, verujem da bi moj otac sigurno bio zadovoljniji, nego da se po njegovom imenu zove mineralna voda ili tako nešto - rekao je za naš portal, Matija Dedić.

Svaki dolazak u Beograd ga veseli i često boravi u našem gradu.

- Beograd obožavam, a i moja rodbina je tu. Imao sam ovde i veliki broj nastupa, a otprilike 10 puta godišnje posetim vaš grad. Srećan sam kad dođem, fali mi malo ovog istočnog duha jer smo mi u Hrvatskoj uvedeni u neke zapadne priče.

- Čovek danas ne sme da spomene nostalgiju, ali super je kad možeš zapaliti cigaretu u restoranu. Zbog tih minimalnih stvari, veseli me svaki dolazak u Beograd - dodao je on.

Foto: Wikipedia/matija dedic Foto: Wikipedia/matija dedic

Što se tiče muzike njegovog pokojnog oca, Matija se emotivno vezao za njegove pesme.

- Smatram da je Arsenov ukus za filmsku muziku bitan kao i njegovi veliki hitovi uz koje su se, kako je on govorio, ljudi zaljubljivali i rastajali. Međutim, možda zbog Šibenika i mog detinjstva, ipak bi izdvojio pesme "Dida moj" i " Za ludu me svitovala mati". Na mojoj rang-listi one su na prvom mestu, pa filmska muzika i tek onda njegovi hitovi. To je neka naša povezanost - istakao je Matija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je iskoristio ovu promociju kako bi ujedno najavio koncert 20. maja.

- Sava centar će proslavljati 40. rođendan, pa će moj program "Matija svira Arsena" biti uvršten tamo. A ono što je bitno, ja sam tim programom kako svirački, tako i diskografski postigao apsolutni vrhunac svog dosadašnjeg rada - zaključio je Matija.

Daljinac baner

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA