Dačić: Dolazak pape bio bi koristan za Srbiju

- Da li je poseta pape Srbiji korisna ili ne, ne treba da diskutijemo o tome. Naravno da je korisna. Kada je korisna za veće dražave od Srbije, bila bi korisna i za nas - rekao je ministar inostranih poslova Srbije

  • 32

Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi dolazak pape bio koristan za Srbiju.

- Da li je poseta pape Srbiji korisna ili ne, ne treba da diskutijemo o tome. Naravno da je korisna. Kada je korisna za veće dražave od Srbije, bila bi korisna i za nas - rekao je Dačić u intervjuu za B92.

Dačić je kritikovao pojedine negativne reakcije u javnosti na mogući dolazak poglavara Rimokatoličke crkve u Srbiju, ističući da u vladi postoji razumevanje za njegovu ideju dolaska pape u Srbiju.

- Vatikan ne priznaje Kosovo. Na Kosovu su ugroženi hrišćanska tradicija i kultura. Da li želimo da Vatikan bude na našoj strani li na strani nezavisnosti Kosova - rekao je šef srpske diplomatije.

Istučući da ga zanima šta Srpska pravoslavna crkva misli o mogućoj poseti pape, Dačić je kao resenje da se izbegnu mogući problemi povodom dolaska poglavara Rimokatoličke crkve naveo rešenje Grčke, gde je vlada pozvala papu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ras

    4. jul 2014 | 11:52

    Ne treba nam papa !

  • Dag

    4. jul 2014 | 13:52

    Da ponovimo: 1.Srbija je - Republika. 2.Po Ustavu - sekularna drzava.(Crkva se bavi, samo, verskim pitanjima ). 3.Samim tim sto je republika,nikakav "prestolonaslednik", nema legitimitet. 4.Nasilna promena sistema,bez referenduma,je pravno - nevazeca. (Za sve one koji su u dilemi,omoguciti citanje testamenta Petra II,koji je bio u posedu Mici Lou,bivse supruge,kraljevica Andrije,za koga se veruje, da je izvrsio samoubistvo.Petar II je preminuo od ciroze jetre. Mici Lou ga je izdrzavala, do kraja njegovog zivota.Svom sinu,"prestolonasledniku" je ostavio najlepse zelje,smatrajuci da je bilo dovoljno - da ga skoluje.)...

  • dejan

    4. jul 2014 | 11:44

    Vodi ga kuči...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA