NA SAMO 7 SATI OD BEOGRADA: Ova žena je ubijala mlade devojke i mazala se njihovom krvlju! (FOTO) (VIDEO)

Grofica je želela da zauvek ostane mlada i lepa, pa je zato na morbidnim spravama mučila i ubijala mlade i nevine devojke jer je verovala da će je hjihova krv učiniti besmrtnom

  • 15

Mađarska grofica Eržbet Batori je jedna od najpoznatijih serijskih ubica u svetskoj istoriji. Ona je optužena za mučenje i smrt veliki broj devojaka, a spekulacije o tačnoj cifri još uvek traju. Sumnja se da je između 300 i 2.000 devojka nastradalo prilikom rituala ove grofice i njenih 4 saučesnica.

UKLETO OSTRVO NA SAMO 6 SATI OD BEOGRADA: Poseta je zabranjena zbog ovih jezivih događaja!

Živela je u zamku Čahtice u Slovačkoj u periodu između 16. i 17. veka, a poslednje četiri godine svog života je provela u zatvoru. Postoje tvrđenja da su njen muž i rođaci znali za ubistva, ali da niko nije želeo da prijavi ta krivična dela. Kao jedan od njenih motiva navodi se da je grofica želela da očuva svoju lepotu i mladost uz pomoć krvi.

Foto: Wikipedia/Masur Foto: Wikipedia/Masur

Postoji legenda da je sluškinja iznervirala, pa joj je Eržbet zabila makaze u glavu. Tada je krv devojke pala na njene ruke, a kada ju je oprala učinilo joj se da je koža na tom delu telu postala mlađa. Zato i postoji verovanje da je ona u tom trenutku smislila plan da se kupa u krvi lepih mladih devojka kako bi očuvala svoju lepotu. Ona je čak pila i njihovu krv kako bi bila lepša od njih samih.

Foto: Wikipedia/Civertan Foto: Wikipedia/Civertan

Pozivala je mlade nevine devojke u svoj zamak gde ih je surovo mučila, pila im krv a zatim ih ubijala. Vremenom je shvatila da krv seljačkih devojaka nema uticaja na njenu kožu, pa je otvorila akademiju u svom zamku u koju su imućni roditelji slali svoju decu. Na ovom mestu ona je mučila svoje žrtve makazama, iglama i užarenim gvožđem.

Inače, porodica Batori se smatrala vampirskom i često je povezivana sa Transilvanijom i grofom Drakulom.

Foto: Wikipedia/Jacomoman78 Foto: Wikipedia/Jacomoman78

Njen kraj je nastupio 1610. godine kada je istina otkrivena u trenutku kada je bacila 4 masakrirane žrtve sa zidina dvorca. Saučesnice grofice su pogubljene a ona je uhapšena jer nisu smeli da ubiju nekog ko je plemićkog porekla. Zazidali su je u sopstvenom dvorcu, a onda su je pronašli mrtvu 1614. godine.

O Eržebet je snimljen film "Grofica", u kom su detaljno prikazana njena zlodela.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Brana

    31. mart 2015 | 17:02

    Na samo 8 sati od Beograda ziveo je i vredno radio Hitler?!Pa?

  • Vase ime

    31. mart 2015 | 17:57

    Ovo je istinska zapadna kultura

  • ap0calypto

    31. mart 2015 | 19:50

    Na istoj planeti ziveli svi istoriski kasapini, i sta sad? Da se selim u drugu galaksiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA