PLEME KOJE NEMA KONTAKT S MODERNIM SVETOM: Žrtvuju svinje kad slave brak, hodaju goli! (FOTO)

Fascinantno je to što u 21. veku možete pronaći ljude koji žive primitivno i u skromnim uslovima, pored luksuznih automobila, interneta i tržnih centara s druge strane. Oni neguju svoju tradiciju i kulturu, a prošlost ovog naroda, izgubljenog u prostoru i vremenu, satkana je od legendi i pripovedaka

  • 15

Italijanski fotograf Roberto Paci iz Italije je svojim objektivom uspeo da zabeleži jedno indonežansko pleme po imenu Dani usred modernog sveta Nove Gvineje. Njegovo oštro fotografsko oko je uspelo da "oslika" život u ruralnim oblastima u kolibama od bambusa, lov na svinje i njihovo žrtvovanje kako bi proslavili ulazak u bračne vode.

OVO PLEME SE VEKOVIMA NE MENJA: Kad im vidite frizure, pašćete u nesvest! (FOTO)

Fascinantno je to što u 21. veku možete pronaći ljude koji žive primitivno i u skromnim uslovima, pored luksuznih automobila, interneta i tržnih centara.

Oni neguju svoju tradiciju i kulturu, a prošlost ovog naroda, izgubljenog u prostoru i vremenu, satkana je od legendi i pripovedaka.

Pleme Dani broji oko 300 porodica sa po tri ili četiri člana koji žive širom sela u Balie Velija, daleko od civilizacije.

Foto: Profimedia/HotSpot Media Foto: Profimedia/HotSpot Media

Pismo je nepoznato, kao i njihovo poreklo staro hiljadama godina. Nema podataka odakle potiču i kako su se uklopili u stravičnu samoću i izolaciju.

Foto: Profimedia/HotSpot Media Foto: Profimedia/HotSpot Media

Njihov prvi susret sa "belim" čovekom se odigrao relativno skoro, kada je celo pleme bilo u šoku. Pipkali su ga i pitali se što je tako bele kože, da nije slučano bolestan.

Foto: Profimedia/HotSpot Media Foto: Profimedia/HotSpot Media

Roberto je objasnio da su ljudi u plemenu jako stidljivi i povučeni. Međutim, veoma su radoznali, pogotovo deca. Ona žele da znaju sve o zapadnom svetu i životu van plemena Dani.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Andjela

    19. maj 2015 | 18:34

    Njima je bolje nego nama u Srbiji,bar nisu pod stresom...nikakve plate,racuni,skola udzbenici,politika,kriminal....

  • Aresva

    19. maj 2015 | 15:51

    Ne razumem poslednju sliku. Jel ono polni organ ili neka nakačaljka,zmija?

  • Nista licno

    19. maj 2015 | 18:39

    I svi su srecni i zadovoljni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA