U OVOJ CRKVI ĆE SVE ŽENE DA SE MOLE: Ali, iza nje stoji jedna tragična priča (FOTO)

Neobični spomenik, čija je izgradnja koštala 650.000 dolara, biće zvanično otkriven 8. februara, na dan kineske Nove godine

  • 6

Parovi na Tajvanu će uskoro moći da dodaju glamurozni XXL detalj na svojim fotografijama sa venčanja, pozirajući ispred džinovske staklene skupture u obliku ženske cipele koja će biti inaugurisana u februaru, za Dan zaljubljenih.

 

KOJI CAR: Bosanac sam sebi podigao spomenik u prirodnoj veličini (FOTO)

 

Kako prenosi AFP, 17 metara visokoj damskoj cipeli od plavog stakla i čelika već je nadenut nadimak "cipela-crkva", čime se zapravo predviđa da će skulptura postati nezaobilazno mesto hodočašća zaljubljenih parova.

 

Postavljanje džinovske skulpture najnovija je inicijativa vlasti provincije Čiaji, na zapadnoj obali Tajvana, za podsticanje turističke industrije.

 

"Njen dizajn je jedinstven. Mnoge neveste vole da nose cipele sa visokom potpeticom i verujem da će im ova građevina pospešiti maštu", kazao je za Frans pres Hung Čao-čang, predstavnik organizacije zadužene za razvoj turizma u ovom delu ostrva.

 

Foto: Profimedia/ Exclusivepix

Foto: Profimedia/ Exclusivepix

 

Neobični spomenik, čija je izgradnja koštala 650.000 dolara, biće zvanično otkriven 8. februara, na dan kineske Nove godine.

 

Pored estetske vrednosti, koju su mnogi kritikovali kao previše "napadnu" i "kič", staklena cipela predstavlja i podsetnik na jedan tragični lokalni događaj.

 

Naime, tokom 1950-ih godina, na desetine seljaka na jugu ostrva izgubili su stopala zbog gangrene izazvane vodom kontaminiranom arsenikom.

 

- Ova skulptura u obliku cipele je tu da podseti na tu tragediju - kazao je Hung Čao-čang.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • da kazem i ja nesto..

    15. januar 2016 | 19:54

    Logicno bi trebao da bude seljacki opanak !? Ovakav spomenik bi vise prilicio manekenkama, zaseljake ne pasuje bas nikako

  • neverni toma

    16. januar 2016 | 00:54

    Ma bolje gangrenu og 17 m da napravite hahahh.... Cuj stikla da ih podseti na to... 650 hiljadarki ste mogli da date za neku decu gladnu kojih je sve vise il beskucnike a ne da napravite ovu glupost koju nikako ne mogu da povezem sa zaljubljenima ili okupljanjem istih oko kretenske cipele...

  • Drekavac

    15. januar 2016 | 20:46

    Opanak kida!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA