PLEME KOJE JEDE LJUDE I ŽIVI U KUĆAMA NA DRVEĆU: Oni nikome ne govore svoje ime i znaju da broje do 25 (FOTO) (VIDEO)

Oni drže do svoje tradicije, žive u kućama visokim oko 12 metara, odeveni su u travnate i kožne suknje koje im prekrivaju samo intimne delove tela. Do danas nisu prihvatili hrišćanstvo, znaju da broje do 25 i nikome, nikada ne govore svoje ime pri upoznavanju

  • 16

Prašuma Zapadne Papue u Indoneziji naseljena je narodom koji je poznat pod imenom Korovai (Korowai). Njihovo pleme broji oko 3.000 ljudi, a poznati su po tome što žive u kućama koje grade na drveću. Takođe, dosta su brutalni i surovi u svojim obredima, pa su prepoznatljivi po kanibalizmu koji je u ostatku sveta odavno zamro.

POLJE PUNO SNEŽNIH GRUDVI: Možda deluje neverovatno, ali njih nije napravio čovek (FOTO)

Do pre 46 godina, Korovai nisu bili svesni postojanja ostalih ljudi, a otkriveni su tek 1974. godine od strane holandskog misionara.

Oni drže do svoje tradicije, žive u kućama visokim oko 12 metara, odeveni su travnate i kožne suknje koje im prekrivaju samo intimne delove tela. Do danas nisu prihvatili hrišćanstvo, znaju da broje do 25 i nikome, nikada ne govore svoje ime pri upoznavanju. 

Poslovi u prašumi su podeljeni na muške i ženske. Obaveza muškaraca je da idu u lov na svinje, grade kuće i brane na reci, dok "domaćice" brinu o deci i skupljaju plodove biljaka, love žabe i guštere.

Foto: Wikimedia/Flickr/♪ ~ Foto: Wikimedia/Flickr/♪ ~

Svaki klan sastavljen je od par muškaraca, njihovih žena i dece. Žene se uzimaju iz drugih klanova dogovorom. Kao miraz ženinom klanu daju se dve manje svinje ili jedna velika i ogrlica od psećih zuba.

Nosnu hrskavicu buše svinjskom kljovom, a nosnice bambusovim trnjem. Žene za vreme menstruacije ili trudnoće muškarci ne smeju da vide, pa se povlače u malu udaljenu kućicu na tlu u kojoj i rađaju. Za vreme menstruacije ili rađanja pomažu im i hranu donose druge žene.

Foto: Wikimedia/Flickr/♪ ~ Foto: Wikimedia/Flickr/♪ ~

Međutim, ono što ceo svet fascinira jesu njihovi obredi u kojima oni konzumiraju živo ljudsko meso. Mislilo se da je kanibalizam davno iskorenjen, međutim, ovo pleme dokazuje drugačije. Takođe, postoje i antropolozi koji ne veruju u ovu teoriju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    11. februar 2016 | 15:09

    Blago njima! Oni imaju budućnost jer nemaju SNS! Njihov premijer nije Vučić. Blago njima!

  • Srpskibek

    11. februar 2016 | 13:37

    Srbija...2048..

  • Jela

    11. februar 2016 | 15:39

    Eto sta znaci drzati se tradicije. Stanes na 25 I ni makac dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA