Ujedinio je svet prodavajući hemijske na ulici s ćerkom u naručju. Nastavak priče će vas rastužiti (FOTO) (VIDEO)

- Nemam novca za tebe. Mogu da ti iščupam jezik ako želim. Probaj da me tužiš, poslaću te u zatvor - navodno govori Karol u videu.

  • 1

Kada je prošle godine aktivista Gisur Simonarson na društvenim mrežama objavio poziv za pomoć za samohranog sirijskog oca, koji je prodajom hemijskih olovaka pokušavao da prehrani svoje dvoje dece, čitav svet se ujedinio. U samo nekoliko sati donatori iz svih delova sveta uplatili su na hiljade funti, a na kraju je skupljeno više od 186 hiljada dolara.

Sa ćerkom je prodavao hemijske da bi preživeli, a onda mu se život promenio zahvaljujući ovim fotografijama!

Simonarsonu je tada u pomoć priskočila i novinarka Karol Malouf preko koje je Abdul Halim al-Attar dobio deo prikupljenog novca, čime je otvorio restoran i pekaru, a u njima odmah zaposlio svoje sunarodnike, koji su takođe izbeglice. Osim njima, pomogao je i svojim prijateljima i rodbini u Siriji, kojima je poslao 25 hiljada dolara.

Ali, upravo kada se činilo da se priča zaista dobro završila, dogodio se obrt koji je rastužio sve koji su učestvovali u ovoj akciji. Naime novinarka koja je dosad pomagala Abdulu, navodno ne želi da mu isplati ostatak prikupljenog novca.

- Nemam novca za tebe. Mogu da ti iščupam jezik ako želim. Probaj da me tužiš, poslaću te u zatvor -  navodno govori Karol u videu.

Novinarka ne demantuje da je do problema došlo, ali tvrdi da je Abdul ima problema s prevarantima koji su mu uzeli deo novca. Tvrdi da je Abdul potrošio 90 hiljada dolara u samo dva meseca, a 18 hiljada dolara "je zadržala kao garanciju jer je odgovorna za Abdula u Libanu".

- To mi je garancija, jer te mogu deportovati  ili ću te strpati u zatvor - govori Karol na sirijskom jeziku, dok je Abdul moli da mu da njegov novac.

Simonarson, koji je pokrenuo čitavu akciju pomoći, kaže ipak da je na Abdulovom Pejpal računu ostalo još 70 hiljada dolara, ali ih on ne može podići jer ta kompanija ne posluje u Libanu.

Aktivista je pokušao da prebaci novac preko kontakta u Dubaiju, ali je i to je propalo, a pritom je potrošeno i još nešto od novca.

Kako će Abdulova priča završiti još nije jasno, ali je mnoge od donatora rastužilo i naljutilo što nije došao do osobe kojoj je bio namenjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dule

    30. april 2016 | 06:48

    Zato ja nikad ne dajem pare preko drugih nego ako je moguce licno toj osobi u ruke. Sve ostalo je kradja. Organizatori ne rade djaba oni uvek uzimaju njihov deo i bogate se na tudje muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA