NEMA VIŠE "AMERIKANOSA" U PUTINOVOJ RUSIJI: Džek Denijels, kafa i B-52 dobili domaća imena (FOTO)

- Promenili smo sva politički nekorektna imena pića u našem meniu - objavili su na Fejsbuk stranici restorana

  • 13

U jednom kafiću na Uralu svim pićima koja imaju američke nazive, popularnija kao "Amerikanosi", nazivi su izmenjeni u "ruske".

LUDI RUS BRILJIRA: Pomešao VODU I VISKI, a onda ih ponovo razdvojio! (VIDEO)

Ideja da pijuckate piće u baru na Uralu sama po sebi je egzotična. Ipak, u ovom baru, ispijanje pića će postati još egzotičnije. Izjavu premijera Dmitrija Medvedeva da naručiti "Amerikano" u Rusiji referiše na američku kafu i nije politički korektno u ovim prljavim vremenima za rusko-američke odnose, ekstremne patriote su shvatile sasvim ozbiljno.

U kafiću na Uralu više ne možete da naručite "Linčburg limunadu" već samo "Saratov limunadu". Ako želite poznati viski "Džek Denijels" naručite "Zhora Denisov". Jedan od najpopularnijih koktela B-52, koji je ime dobio po američkom bombarderu, sada se zove SU-34, ruski vazdušni napadač.

- Širom Rusije postaje popularan naziv "Rusijano" za kafu, umesto "Amerikana" - rekao je Igor Bukharov, direktor federacije restorana i hotela u Rusiji.

Foto: Profimedia/Sputnik Foto: Profimedia/Sputnik

Ipak, jedan bar prednjači. Bar Ogoniok (Ogonyok) u Jekaterinburgu, dao je novo značenje reči patriotizam. Na njihovom novom "Premier" meniju, novi naziv za američki viski sa medom sada se zove "Slatka Rusija", viski Džek Denijels sa koka-kolom sada se zove Zhora i Kvas, i drugi poznati američki kokteli kao što su Bronks i Menhetn sada se zovu Biriuliovo i Mariana Roša.

Popio je DVA LITRA viskija NAISKAP! Odmah nakon toga počeo je da SE RASTAJE S DUŠOM (VIDEO)

- Promenili smo sva politički nekorektna imena pića u našem meniju - objavili su na Fejsbuk stranici restorana.

Anti-amerikanizam već godinama tinja u Rusiji, a vrhunac je dostigao kada je Obama stavio Rusiju pod sankcije.

Američki lanac brze hrane Burger King sada na meniju umesto krakte kafe "Amerikano" ima "Rusijanu".

Ipak, ove izmene verovatno neće dugo trajati jer nakon Trampove pobede situacija između Rusije i Amerike se smiruje i svi očekuju smanjenje napetosti i bolje odnose, pa će verovatno i kafa u Burger Kingu u Rusiji opet postati "američka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 011

    21. novembar 2016 | 13:47

    Bravo, tako treba cuvati svoju zemlju, svoj jezik, tradiciju i kulturu.Ne da volim Ruse nego ih OBOZAVAM!

  • Besposlen

    21. novembar 2016 | 14:28

    Uči Srbijo ! vidite kako rade ozbiljne države piće mora da ima odgovarajuće ime da ne bi vređalo državu i građane, a kod nas se sklanjaju spomenici poginulim hrabrim Srpskim policajcima kod bujanovca i stavljaju se spomen ploče aćifu efendiji u n.pazaru presuđenom saradniku fašista i okupatora

  • Sretan vojnik

    21. novembar 2016 | 16:09

    Ja uvek tražim srpsku kafu a ne ćino latino šekino i sranjino. Turci piju čaj a ne kafu pa opcija turska kafa ne prolazi ni u Bosni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA