OBISTINJENJE NAJCRNJIH SLUTNJI ILI OPTIČKA VARKA: Najnoviji snimak prikazuje stotine NLO kako napuštaju Mesec!

Snimak je zaista izvanredan i na njemu se vide predmeti koji nailaze s leve strane. Deluje kao da bi moglo da ih bude na stotinu, ali se još veća o tome da li je u pitanju optička iluzija

  • 10

Najnoviji snimak na Jutjubu, kako komentarišu američki svemirski komentatori, prikazuje na stotine NLO koji poleću sa mesečeve površine odjednom. Jedni tvrde da se na snimku jasno vide svemirski brodovi koji kruže naokolo iza površine Meseca, za koje smatraju da su stacionirani na Mesecu da ga zaštite od ljudi, dok drugi tvrde da to možda nije ništa drugo do optička iluzija.

SPEKTAKL IZNAD SRBIJE: Supermesec bio je naročito sjajan u Novom Sadu (FOTO)

Da li je ovo TAJNO oružje koje se krije na Mesecu? Svi su OSTALI BEZ REČI kada su analizirali nove slike sa našeg SATELITA! (VIDEO)

U neverovatnom videu koji je postavljen na Jutjubu 13. novembra navodno se vidi svemirski brod koji napušta Mesec.

Snimak je zaista izvanredan i na njemu se vide predmeti koji nailaze s leve strane. Deluje kao da bi moglo da ih bude na stotinu, ali se još veća o tome da li je u pitanju optička iluzija, piše dailymail.co.uk.

Printskrin/Youtube/UFOmania - The truth is out there Printskrin/Youtube/UFOmania - The truth is out there

Međutim, stručnjaci kažu da je to, u stvari, malo više od optičke iluzije izazvane digitalnim svetlucanjima koja su poznati kao artefakti na snimku.

Fotograf Džon Bjondo je u svom postu napisao da to što vidimo nisu NLO i da je to fenomen koji se viđa svaki put kada se gleda u ivicu Meseca.

- Teleskop imam već jako dugo i ovo viđam s vremena na vreme. To se zove hromatska aberacija. Više se primećuje kada je sočivo van fokusa kao što je slučaj u ovom videu.

"Ovo se dešava kada objektiv nije u stanju da dovede sve boje talasnih dužina u istu fokalnu ravan", stoji na sajtu Photography Life.

Foto: Tanjug/AP/SA/ATG-medialab Foto: Tanjug/AP/SA/ATG-medialab

"Ovo se takođe dešava kada su boje talasnih dužina fokusirane na različite pozicije u ravni fokusa.

U jednom od komentara stoji: "Ovo je samo optička varka. To se događa kada je vlažnost vazduha visoka, zbog čega se svetlost sa Meseca krivi ili kada ima više izvora svetlosti, pa se vidi odraz svetlih udaljenih objekata sa Zemlje.

Narednik Karl Vulf koji je radio za direktora Obaveštajnog sedišta Taktičke vojne komande tvdri da je takođe video slike koje se menjaju i prave anomalije na Mesečevoj površini.

Foto: Tanjug/AP/ESA ATG/medialab Foto: Tanjug/AP/ESA ATG/medialab

Vulf je boravio u bazi Vazdušnih snaga Lenglija odakle je napravljena fotografija. Kaže da je pogledao 35 mm trake filma na kome se vidi mozaik na površini Meseca.

Jedan policajac mu je rekao da na tamnoj strani Meseca postoji baza koju su napravili vanzemaljci i da je njihov posao da ih teraju odatle.

Pogledajte na šta vama liči:

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kiki

    22. novembar 2016 | 22:54

    Pa ako marsovci ne zive na marsu nego na mesecu, kako se onda zovu?

  • Izgubljeni

    22. novembar 2016 | 22:47

    I Want to belive!

  • saxon

    23. novembar 2016 | 08:31

    To nije istina jer su ih 1969 Nil Amstrong licno sa svojim junacima Oldrinom iKolinsom sve likvidirali u saradnji sa americkom super tehnologijim toga vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA