UDOBNO SE ZAVALITE I DOK OBAVITE NUŽDU, DOBIJETE SVE ŠTO TREBA: Japan instalirao do sad neviđeni toalet papir

Korisnicima je omogućeno da povlačenjem papira iz dozera, koji se nalazi pored regularnih rolni, "razbiju" klice sa ekrana telefona

  • 1

Japan se još jednom istakao kao jedna od najuglednijih zemalja po higijeni tako što je instalirao toalet papir za "pametne telefone" u toaletu na Narita međunarodnom aerodromu.

DOBRO GLEDAJTE OZNAKE: Pogrešan toalet-papir može da vas ubije!

ZA PET GODINA NEĆEMO KORISTITI TOALET PAPIR: Ovaj izum će promeniti naše navike u WC-u (VIDEO)

Korisnicima je omogućeno da povlačenjem papira iz dozera, koji se nalazi pored regularnih rolni, "razbiju" klice sa ekrana telefona. Listići za smartfon koji nose poruku "Dobrodošli u Japan" instalirani su u 86 kabina u Naritinoj sali za dolaske ovog meseca.

Telekom kompanija koja stoji iza ove usluge - NTT Docomo, najavila je da će biti uvedena opcija dodatnih brisanja do sledećeg marta.

Foto: Wikipedia/MMuzammils, Flickr/William Hook Foto: Wikipedia/MMuzammils, Flickr/William Hook

Uvođenje papira za čišćenje je došlo kao odgovor na studije koje su pokazale da ekrani smartfona obično sadrže više klica od WC dasaka. Istraživanja pokazuju da su strani posetioci generalno impresionirani čistoćom i raznovrsnošću japanskih javnih toaleta.

Toaleti predstavljaju unosan biznis u Japanu, tamo su mnoge javne zgrade opremljene haj-tek sa sedištima za grejanje i mlazovima tople vode i vazduha, tako da ih je pokojni restoranski kritičar A.Gil opisao kao nešto što izaziva "čudnu zavisnost".

U pojedinim ženskim javnim toaletima, korisnici mogu upotrebiti pomoć zvuka princeze - uređaja koji proizvodi zvuk glasnog ispiranja kako bi prekrio druge neprijatne zvukove majke prirode.

Najnoviji modeli japanskih toaleta imaju funkciju dezodorisanja kako bi se brzo neutralisali neprijatni mirisi i poseduju inteligentna mesta i poklopce koji se podižu automatski u zavisnosti da li je u pitanju muški korisnik koji će samo da mokri stojeći ili će tu da "se zadrži".

Putnici koji dolaze na Naritu su podstaknuti čitanjem smartfon listića pre nego što ih potroše, jer se tako informišu o Wi-Fi-ju i drugim važnim informacijama o putovanju, prenosi japanski Mainichi.

(Telegraf.rs / theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA