≫ 

Univerzitet nudi posao iz snova: Budite lego profesor

Iz Lego fondacije se nadaju akademcu koji je spreman na igru, veoma radoznao, otvorenog uma, maštovit i kreativan

  • 0

Akademike otvorenog uma, sa smislom za imaginaciju i koji su još u duši deca, traži Univerzitet Kembridž da popune jedno novo radno mesto. Lego profesor igranja predvodiće novoustanovljeni Centar za istraživanje igranja u obrazovanju, razvoju i učenju, koji će proučavati kako igranje pomaže deci u razvoju. 

OVA BAKA NIJE ZNALA DA JE SNIMAJU: O njenom ponašanju na parkingu bruje društvene mreže! (VIDEO)

Kandidatu se nudi više nego solidna plata uz sve beneficije koje idu uz predavanje u jednoj od najprestižnijih ustanova na svetu.

Iz Kembridža su naveli da bi kandidat trebalo da bude akademac već specijalizovan u obrazovnoj psihologiji i koji "može da smisli nove načine za istraživanje i rad uz pomoć različitih disciplina".

Radno mesto će sponzorisati Lego fondacija, koja je već namenila 4 miliona funti za istraživanje. Iako Lego neće imati uticaja na izbor kandidata, Bo Stjerne Tomsen, vođa istraživačkih projekata, rekao je za Guardian da se nada "akademcu koji je spreman na igru, veoma radoznao, otvorenog uma, maštovit i kreativan"...

- Želimo da navedemo britansku vladu da ohrabruje više učenja kroz igru u školama umesto testiranja - rekao je Bo Stjerne Tomsen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, mašta se koristi da se  planira, da se predvide rezultati, da se razume kako se rešava problem sagledavajući ga iz raznih uglova.

Kreativni mislioci koji se poigravaju idejom da se prijave, moraju da budu brzi, rok je do 20. januara.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA