Ajfelov toranj ima jednu TAJNU PROSTORIJU: Zavirite u jednu od najvećih misterija savremenog sveta (VIDEO)

Gistavu su mnogi imućni Francuzi zbog zapanjujućeg pogleda nudili bogastvo kako bi im dao da prenoće u ovom stanu, ali on to nije želeo

  • 1

Gistav Ajfel je dizajnirao stan koji se nalazi na najvišem spratu Ajfelovog tornja. Za njega isprva niko nije znao, a napravljen je nakon otvaranja ovog simbola Pariza 1889. godine.

OVO NIJE AJFELOV TORANJ: Dobro pogledajte fotografiju i VIDEĆETE ŠTA JE STVARNO NA NJOJ! (FOTO)

Slavni arhitekta je koristio ovaj stan za svoje lične potrebe. Povremeno bi u njemu ugostio važne ljude poput poznatih pronalazača.

Gistavu su mnogi imućni Francuzi zbog zapanjujućeg pogleda nudili bogastvo kako bi im dao da prenoće u ovom stanu, ali on to nije želeo. 

Foto: Flickr/Serge Melki Foto: Flickr/Serge Melki

Stan se sastoji od dve sobe, kuhinje, kupatila i dnevne sobe, a ima spektakularni pogled na glavni grad Francuske. Stan je ispunjen drvenim nameštajem, a zidovi su prekriveni tapetama sa diskretnim šablonom i uljanim slikama.

Od 2015. godine stan je pretvoren u mini-muzej u koji se može nakratko virnuti tokom posete. Svi turisti koji uplate posetu najvišeg dela Ajfelovog tornja imaju tu privilegiju.

Foto: Wikimedia/Aniket Mone Foto: Wikimedia/Aniket Mone

Posetioci mogu da vide originalni nameštaj s kraja 19. veka, stare knjige, ali i voštane lutke Gistava Ajfela, njegove ćerke Klare i velikog prijatelja Tomasa Edisona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA