U Meksiku pronađen toranj napravljen od ljudskih lobanja: Mračno arheološko otkriće šokiralo naučnike zbog jednog detalja (VIDEO)

Ovo je već drugo veliko otkriće u Meksiku u manje od mesec dana

  • 4

Arheolozi su u Meksiku na području bivšeg centra civilizacije Asteka pronašli strukturu koja sadrži više od 675 lobanja muškaraca, žena i dece.

Otkriveni novi ostaci čovekolike vrste u Južnoj Africi: Ta vrsta je živela u isto vreme kao rani preci čoveka! (FOTO) (VIDEO)

Na području Meksiko Sitija nakon jedne i po godine istraživanja pronađen je "toranj" sagrađen od ljudskih lubanja. Arheolozi smatraju da se radi o strukturi Huej Tzompantli, za koje se verovalo da su ih gradili Asteci od lobanja poginulih ratnika, a spominju se u zapisima španskih osvajača.

- Španski vojnik Andres de Tapia zabaležio je strukturu 1521. godine - izjavio je za Reuters arheolog Raul Barera.

Tada je napisao da se toranj sastoji od hiljada lobanja, a istraživači veruju da će ih uskoro sve pronaći, prenosi Index.hr.

"Šokirani smo, ovo je dosad nezabeleženo otkriće"

Naučnici su izjavili da ih je ovaj pronalazak šokirao, jer se do sada verovalo da lobanje pripadaju samo muškarcima, ratnicima ubijenima u borbama.

- Očekivali smo samo muške lobanje, nismo smatrali da su žene i deca odlazili u rat. Ovo je dosad nezabeleženo otkriće, prvi ovakav Huej Tzompantli - rekao je antropolog Rodrigo Bolanos.

Ovo je već drugo veliko otkriće u Meksiku u manje od mesec dana. U junu su istraživači pronašli astečko igralište ispod hotela. Na njemu su otkrili 32 kosti vrata, za koje veruju da su pripadale žrtvovanim sportistima.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • VAN

    3. jul 2017 | 10:40

    Baš čudno da su turci došli čak do Meksika.

  • Boki

    3. jul 2017 | 11:23

    Eto koliko "svetski istoricari" stvarno poznaju istoriju. "Nikad vidjeno" pih.

  • Persa

    3. jul 2017 | 13:33

    Kad ovo vidim mi ipak zivimo u kako tako dobrom vremenu Neponovilo se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA