BIO JE VESELO DETE: Trogodišnjak rođen bez mozga preminuo (FOTO)

Dok većina dece rođene s ovim poremećajem umre neposredno posle rođenja, Nikolas je živeo tri godine, bez lekova, osim onih protiv bolova, bez priključivanja na aparate i, kako tvrdi njegova baka, pokazujući psihički i fizički razvoj, što nije karakteristika ovog stanja

  • 8

Trogodišnji dečak iz Kolorada, rođen bez mozga, preminuo je pošto je proživeo, prema rečima doktora, "čudesni život".

Nikolas Kouk patio je od veoma teškog stanja poznatog kao anencefalija, poremećaj u razvoju mozga i lobanje.

Dok većina dece rođene s ovim poremećajem umre neposredno posle rođenja, Nikolas je živeo tri godine, bez lekova osim onih protiv bolova, bez priključivanja na aparate i, kako tvrdi njegova baka, pokazujući psihički i fizički razvoj, što nije karakteristika ovog stanja.

Nikolasova baka Šeri Kohut rekla je da je dečak čitavog jutra imao smetnje u disanju, a da je zatim i prestao da diše. Doktori su tri puta pokušali da ga ožive, a zatim su proglasili smrt, rekla je Nikolasova baka koja je bila s njim kada je preminuo.

Ona kaže i da je Nikolas poslednjih dana bio veseo, da je pokazivao osećanja i da je njegova porodica učinila sve da iz njegovog života izvuče maksimum, vodeći ga na kampovanja ili u zoološki vrt, preneo je "Dejli mejl".

S anencefalijom rodi se jedno od 10.000 dece, a ona koja je imaju smatraju se nesposobnima da razmišljaju ili imaju emocije. S obzirom na to da nije imao mozak, Nikolas nije mogao da govori, jede ili hoda.

Ipak, njegova porodica misli da se Nikolas razvijao i fizički i mentalno, a njegova baka kaže:

- On je naš heroj, jer nam je pokazao snagu... Naučio nas je kako je to biti porodica.

(Izvor: Tanjug / Foto: Facebook)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dusan

    4. novembar 2012 | 14:22

    Stvarno je tuzno kad se nesto ovako desi ali je ovo dete pokazalo sta znaci boriti se za zivot iako nije bilo svesno toga

  • Gabriela

    4. novembar 2012 | 15:01

    Jadno dijete!! Pocivaj u miru Bozjem i neka te Andjeli cuvari cuvaju od <3

  • nikola

    4. novembar 2012 | 16:04

    Kao prvo sirite dezinformacije , nije mogao biti veseo jer nije nista osjecao imao je samo mozdano deblo koje upravlja disanje nije ni cuo ni vidio jer nema centar za to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA