I HUMANO I BIZARNO: Žena doji tigriće (FOTO)

Hila Hatej (40) iz Mjanmara supruga je jednog od zaposlenih u zoološkom vrtu. Nakon što je jedna tigrica ubila svoje mladunče, Hila je preuzela brigu o druga dva kojima je neophodno majčino mleko

  • 2

Hila Hatej (40) iz Mjanmara preuzela je brigu o dva mladunčeta tigrice koji su odvojeni od majke koja je ubila svoje treće mladunče u zoološkom vrtu Jangon.

Hila je supruga jednog od zaposlenih u zoološkom vrtu, a kako je rekla, bilo joj je žao odbačenih životinja pa je zato preuzela brigu o njima.  Planira da ih doji sve dok ne počnu da im rastu zubi.

Stručnjaci upozoravaju da ovakav human čin u stvari i nije od neke pomoći.

- Mleko se veoma razlikuje od vrste do vrste - kaže Valter Harli, profesor na Univerzitetu u Ilinoisu.  Kravlje mleko ima oko pet posto masnoće, dok ljudsko mleko spada među slađa mleka. Ukoliko se uporedi sa tigričinim mlekom, nedostaje mu masnoće i proteina.

- Ljudsko mleko bi moglo da uspori razvoj tigrića. Ne dobijaju na težini koliko bi trebalo, a i postoji opasnost da ovakva vrsta hrane može da utiče na njihovo ponašanje u budućnosti - dodao je Harli.

(I. D. / Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA