Bolesni pas sa čuvene fotografije proslavio 20. rođendan! (FOTO)

Pas Šep je za rođendan primio više od hiljadu pisama i na desetine poklona od obožavalaca širom sveta

  • 5

Sećate li se fotografije od prošle godine Hane Stonehous Hadson koja prikazuje vlasnika psa kako u jezeru uspavljuje svog bolesnog psa? U jednom trenutku ta fotografija je bila najgledanija na svetu. Pas sa fotografije sada je proslavio i svoj 20. rođendan.

Fotografija je nastala na jezeru Superior gde je prijatelj fotografa Džon Unger svakoga dana nosio svog bolesnog psa Šepa kako bi se opustio i zaspao.

Šep boluje od artritisa pa se sve teže nosi sa svojim godinama.

- Džon je Šepa našao i spasao dok je bio štene od osam meseci i od tada su nerazdvojni. Šep je u međuvremenu oboleo od artritisa, a Džon je otkrio da mlaka voda ima terapeutski efekat na njegove bolne kosti. Zato ga svakoga dana nosi u jezero u kom je ovih meseci idealna temperatura i tamo stoji sa njim dok se Šep ne opusti i zadrema - pisala je Hudson.

Šepu ova terapija očigledno odgovara, budući da je 15. juna proslavio i svoj 20. rođendan, što je prilična retkost u psećem svetu. Za rođendan je primio više od hiljadu pisama i na desetine poklona od obožavalaca širom sveta.

Ungerova privrženost psu dotakla je stotine hiljada srca, te su Šep i Unger do sada nakupili više od 135 hiljada pratilaca na svojoj stranici na Fejsbuku.

Takođe, prikupljeno je na hiljade dolara pomoći za skupe tretmane lečenja Šepovog artritisa. Šep danas prima laserske terapije koje mu olakšavaju bolove.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA