Predsednik Turkmenistana je pravi Rambo: Puca, baca noževe, radi zgibove i sebe predstavlja kao BOGA (VIDEO)

Mnogi ga smatraju za narcisoidnog diktatora, a s obzirom na to da Turkmenistan nema slobodne medije, on u potpunosti može da kontroliše sve što oni pišu o njemu i kako ga predstavljaju

  • 5

Predsednik Turkmenistana, Gurbanguli Berdimuhamedov, objavio je video-snimak u kojem je demonstrirao svoje vojne sposobnosti.

24 godine su imali pravo na besplatnu struju, vodu i gas, a sada će morati da počnu da plaćaju sve!

Gurbanguli u snimku puca iz puške, baca noževe i radi zgibove, a od kada je 2006. došao na vlast, uspeo je da izgradi kult ličnosti i predstavi sebe kao boga.

Mnogi ga smatraju za narcisoidnog diktatora, a s obzirom na to da Turkmenistan nema slobodne medije, on u potpunosti može da kontroliše sve što oni pišu o njemu i kako ga predstavljaju.

Podsetimo, Berdimuhamedov je rešio da građanima Turkmenistana ukine besplatnu struju, vodu i gas.

Pune 24 godine domaćinstva u toj bivšoj sovjetskoj republici bogatoj gasom, koja ima 5,5 miliona stanovnika, imala su pravo na besplatnu struju, vodu i gas. Ipak poslednjih godina počela su da se uvode ograničenja.

Svaki pojedinac do sada je imao pravo na 35 kW struje i 50 metara kubnih gasa mesečno, kao i 250 litara vode dnevno. Do 2014, vlasnici automobila dobijali su po 120 litara besplatnog benzina mesečno.

Ova mera na snazi je od 1993. i predviđeno je bilo da bude na snazi deset godina, ali je produžena do 2030. godine,.

Predsednik sada smatra da je ovakav sistem neodrživ i da bi pomoć ubuduće trebalo da bude upućena samo socijanim slučajevima.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA