Kažu da iscelitelj Braco leči ljude, žene zatrudne zbog njegovog pogleda: Bavio se ekonomijom, a sada ljude podseća na Isusa (VIDEO)

Ipak, u svojim dvadesetim godinama otkrio je "poseban dar" i nakon razgovora s jednim duhovnom isceliteljem iz Srbije i odlučio da će svoje moći koristiti da bi pomagao ljudima

  • 21

Poslednjih godina sve popularniji postaju iscelitelji čije metode sa medicinom nemaju ama baš ništa, a po svemu sudeći, ni sa zdravim razumom. Marokanski iscelitelj koji leči „energijom pet planeta“, kragujevački bioenergetičar koji leči masturbacijom, ili zagrebački „Ćutljivi iscelitelj“ koji leči – pogledom! Poslednji spomenuti zove se Josip Grbavac, magistar ekonomije, popularno prozvan Braco, sa sedištem u Zagrebu, na Srebrnjaku, gde je spomenuti iscelitelj podigao i oniksov hram Sunca, prenosi bitno.net. Njemu ljudi plaćaju kako bi on gledao u njih, lečio ih svojim pogledom i ćutao.

Od pogleda ovog Hrvata može da se zatrudni (VIDEO)

Garantuje da će nakon njegove kratke "terapije", svima nestati zdravstvene tegobe. Seansa se sastoji od toga da stojeći na povišenom postolju, pogledom obuhvata masu.

- Njegova je aura tako posebna. Podseća me na Isusa - samo su neki od komentara za Bracu, koji se inače ranije bavio ekonomijom.

Ipak, u svojim dvadesetim godinama otkrio je "poseban dar" i nakon razgovora s jednim duhovnom isceliteljem iz Srbije i odlučio da će svoje moći koristiti da bi pomagao ljudima.

Zatečen iznenadnom smrću svoga učitelja, pred izbezumljenim obožavaocima koji su ga sa svih strana s nevericom saletali da čuju istinu o Prokiću, kako bi udovoljio njihovim očekivanjima, sam je brzo nastavio ulogu medijuma, proroka i iscelitelja.

Nasuprot Prokiću koji je ljude primao pojedinačno Braco ih prima u manjim grupama, ili masovno, navodno ih isceljujući – pogledom.

U dvorani od oniksa na Srebrnjaku sebi je podigao pijedestal sa kojeg ih ćutke gleda, a mase svedoče o neobičnim trncima po telu ili isceljenjima.

U Bracinoj odsutnosti članovi njegovog „Saveza“ puštaju tonski zapis njegovog glasa i, tvrde, postižu iste učinke. Slično svedoče i osobe koje čitaju Bracine knjige. Ali, još više je onih koji nisu doživeli ništa ali –medijima nisu zanimljivi.

Nije najjasnije kako njegova magija deluje, da li se ljudima ostvari želja koju zamisle ili on on širi energiju koja pospešuje opšte dobro i blagostanje za one koji uhvate njegov pogled.

Čuda koja mu se pripisuju do sada su raznolika - usvojena ćerka pronašla je prave roditelje, žena je rešila probleme s disanjem, muškarac se oporavio nakon uspešne transplantacije koštane srži.

A ženama je pomagao kada su imale probleme sa jajnicima, lečio ih nakon čega su ostajale u drugom stanju, prenosi Metro.co.uk.

Jedno od neobičnijih lečenja bilo je kada su zbog Bracinog pogleda jednoj gospođi "eksplodirali" jajnici, što joj je pomoglo da pobedi svoju bolest.

Bracino bogatstvo u nekretninama i firmama

Činjenica je da je Braco vlasnik velike vile na Srebrnjaku u kojoj prima svoje pristalice. Prema podacima iz zemljišnih knjiga na Josipa Grbavca uknjiženo je svih 6 spratova vile površine 802 metara kvadratnih sa dvorištem.

Takođe, Braco danas kontroliše i veliki virtuelni saobraćaj koji ostvaruje preko čitavog niza veb stranica uključućuji i Braco-tv.com – kombinaciju veb stranice i live streaminga. Sve internet stranice koje promovišu Bracu imaju komercijalni karakter pa preko njih možete naručivati čitavu paletu proizvoda sa prizorima Bracinih seansa i turneja.

Njegovo delovanje pokriveno je i na Fejsbuku. Na primer, tamo je stranica zadužena za komunikaciju sa pristalicama ali i pronalaženje novih sledbenika. Kako su sada okosnica Bracinog delovanja SAD ne čudi da je za to zaduženo više veb stranica poput Bracoamerica.

Naime, Josip Grbavac je pred kraj 2012. godine zaštitio svoj nadimak kao Trade Mark, pa je tako Braco logo taj koji pokriva mnoge proizvode uključujući i razna bezalkoholna pića ali je to ime i logo za razna događanja i javne skupove.

Osim vlastitog nadimka Braco, Grbavac je zaštitio i znak – zrake zlatnog sunca – a koje je nekad lansirao njegov učitelj Toplica. Braco je biznis u Americi očigledno dobro utemeljio, piše dnevno.hr.

Kontroverze oko Prokićeve smrti

Upućeni znaju da priču o Bracinim isceliteljskim čudima, kao i čudima njegovog prethodnika i učitelja Ivice (Toplice) Prokića, prati priča o moći zlata. Zbog toga je Toplica, pre nego se 1995. navodno ugušio u Indijskom okeanu tokom odmora u Južnoafričkoj Republici, nosio na sebi više od kilograma zlata jer mu je to navodno pomagalo da održava vezu sa suncem koje je obožavao kao božanstvo.

Prokićeva je doktrina, u koju su bez sumnje verovale njegove pristalice, bila ta da mu je komadić Sunca ušao u skočni zglob noge kada je bio dete. Do "smrti" je zato na sebi nosio oko 1,4 kilograma zlata pa su ga neki zvali "pokretnom zlatarom". I dan-danas postoje podaci o navodnoj lažiranoj smrti samog Prokića, piše dnevno.hr.

Tako se mogu pronaći i tvrdnje kako je usponu Prokića kao "hrvatskog proroka" kumovala ugašena zagrebačka Arena. Takođe i danas neki tvrde kako Prokića 1995. nije odneo Indijski okean i da u grobnici, koja je kasnije iznajmljena porodici Vjeke Sliška, nisu pokopani njegovi posmrtni ostaci.

Tvrdi se kako je Prokić inscenirao smrt zbog krupne finansijske prevare više preduzetnika iz Hrvatskog Zagorja. Teško je danas uopšte dokazati bilo šta od tih teorija zavera, piše dnevno.hr.

Prilog o Braci na hrvatskoj nacionalnoj televiziji

Pre nekoliko dana, Hrvati su imali priliku da vide prilog o Braci na HRT-u. Ono što je najviše zasmetalo drugim medijima jeste to što ovaj prilog govori o Braci samo iz jednog ugla.

Naime, Index.hr je pisao o tome kako emisija "Labirint", Bracu predstavlja kao iscelitelja i da govori o "tajnama njegovog uspeha". Ipak čini se da se većina slaže da je jedna televizija iz Slovenije bolje prestavila ovu priču.

Naime, oni su joj pristupili sa kritičke strane i govore i o onima koji misle da je on iscelitelj, ali i onima koji smatraju da on samo vara narod i uzima novac.

Pogledajte prilog hrt o Braci:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jeretik

    4. decembar 2017 | 21:39

    Evo mene izleci od depresije , zbog njegovog pogleda ne prestajem da se smejem .

  • Dragana

    4. decembar 2017 | 21:41

    Mislim da je sve jasno...On i svi poput njega postoje samo i isključivo zato da naivnim i očajnim ljudima uzimaju pare. Ali nema sreće preko tuđe nesreće...

  • Srbich

    4. decembar 2017 | 22:19

    leci li suljeve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA