Slatko-smešna priča dana dolazi iz francuskog zoološkog vrta (FOTO)

Na ceremoniju povodom rođenja pande Juan Meng prisustvovala je i prva dama Francuske Bridžit Makron

  • 0

Francuska prva beba panda se zove Juan Meng i ima samo pet meseci. Mnogi posetioci zoološkog vrta primetili su kako ovo preslatko crno-belo mladunče pokušava da se popne na mamu koja pokušava da se odmori. 

Jedna panda je sasvim dovoljna da vam ulepša dan, a njih 36 na istom mestu su najlepši poklon ovog meseca (VIDEO)

Mami pandi Huan Huan nije bilo do igre i želela je da pobegne od Juana, ali njeno mezimče je bilo uporno.

Ovim prizorom su se svi oduševili, a kako kažu stručnjaci to je sve normalno za ovu petomesečnu bebu.

Ovo nije prvi put da je beba Juan u centru pažnje. Na ceremoniju povodom njenog rođenja prisustvovala je i prva dama Francuske.

Izgleda da pandi niko nije objasnio da prisustvuje značajnom diplomatskom događaju i da treba da bude na "visokom nivou".

Naime, dok se pandi približavala prva dama kako bi je pomazila, ona je počela da reži i besno skače na ogradu.

Foto: Tanjug/AP

Bebino ime su odabrali kineski zvaničnici koji prema tradiciji zadržava pravo imenovanja mladunaca koji se rode u zarobljeništvu.

Roditelji Juana Menga su stigli u taj zoološki vrt kao pozajmica iz Kine, a i on će kasnije biti poslat u jedan od kineskih rezervata za pande.

Glavni veterinar Buvela Baptis Mulo je naveo da je Juan Meng pre nekoliko meseci naučio da hoda tako da koristi sve četiri šape i da je "počeo da se stvarno ponaša kao dete, pa se trudi da beži sa mesta na kojim bi trebalo da bude".

Kada je rođen, mladunac nije imao dlaku, bio je težak 142 grama i proveo je većinu vremena tokom prvog meseca u inkubatoru.

Foto: Tanjug/AP

Juan Meng je začet veštačkom oplodnjom, njegova majka je devetogodišnja Huan Huan, otac Juan Zi, a oboje su na desetogodišnjoj pozajmici, pa mladunče zvanično pripada Kini.

Inače, oboje su prespavali ceremoniju imenovanja njihovog mladunca. Prema pretpostavkama, Juan Zi nije ni upoznao svog sina jer se zoološki vrt trudi da održi navike koje bi životinje pod njihovom zaštitom imale u prirodi.

Kina decenijama prijateljskim zemljama poklanja svoju nezvaničnu državnu maskotu, a taj proces se naziva i "diplomatija pandama".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA