≫ 

Luksuzni zatvor u Saudijskoj Arabiji ponovo postaje hotel: Ovde noć košta najmanje 650 dolara (FOTO) (VIDEO)

Zaposleni u hotelu potvrdio je da će se rezervacije za građane ponovno primati od 14. februara

  • 0

Luksuzni hotel u Rijadu, koji je služio kao zatvor u vladinoj protivkorupcijskoj kampanji, ponovno će biti otvoren sledećeg meseca, objavio je hotel na svojim stranicama, što upućuje da su vlasti blizu da postignu dogovor s većinom osumnjičenih.

ZLATNI KAVEZ, najluksuzniji zatvor na svetu: Zavirite u hotel u kojem su smešteni moćni bogataši i prinčevi Saudijske Arabije (VIDEO)

Na desetine prinčeva, visokih zvaničnika i vodećih poslovnih ljudi bili su zatvoreni u raskošnom hotelu Ritz-Karlton kada je vlada početkom novembra prošle godine krenula u otvoren obračun protiv korupcije u najvišim slojevima društva.

Najjeftinije noćenje 650 dolara

Zaposleni u hotelu potvrdio je da će se rezervacije za građane ponovno primati od 14. februara.

Na internet stranicama hotela piše da noćenje u najjeftinijoj sobi košta 650 dolara. Hotel ima 492 sobe i apartmana i 21 hektar vrtova.

Službeni izvori potvrdili su ranije da vlasti privode kraju protivkorupcijsku kampanju i da će Ritz-Karlton ponovno raditi normalno.

Foto: Profimedia/AFP

Saudijska vlada očekuje da će većina optuženih pristati na financijsku nagodbu u zamenu za odbacivanje optužnice. Rijad tako planira da prikupi 100 milijardi dolara.

Prebacivanje udela državi

Građevinski gigant Saudi Binladin Grup objavio je u subotu da bi neki njegovi deoničari u sklopu dogovora mogli da prebace svoje udele državi. U policijskim akcijama bio je uhapšen direktor kompanije Bakr Bin Laden kao i nekoliko članova porodice ubijenog vođe al Kaide Osame bin Ladena.

Princ Miteb bin Abdulah, nekadašnji pretendent na saudijsko prestolje, pušten je krajem novembra na slobodu nakon što je vladi platio milijardu dolara.

Još jedan moćni poslovni čovek koji je bio zatočen u Ritz-Karltonu je multimilijarder Avaled bin Talal, vlasnik globalne investicijske kompanije Kindom Holding. Neimenovani saudijski zvaničnik rekao je da pregovori s njim još uvek traju.

Video-snimak pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA