≫ 

ZA DOBRO JUTRO: Bebu ugrožene vrste nazvali su po prinčevoj verenici, upoznajte najslađeg okapija u Londonu (FOTO) (VIDEO)

Okapi je afrički sisar iz porodice žirafa, a mladunče Megan je rođeno 9. decembra

  • 2

Dobro jutro! Mladunče okapija u londonskom zoološkom vrtu dobilo je ime po verenici britanskog princa Harija, Megan Markl, u čast njihovog venčanja, zakazanog za maj.

Okapi je afrički sisar iz porodice žirafa, a mladunče Megan je rođeno 9. decembra, prenosi Rojters.

Karakterističnog su izgleda - na donjem delu tela imaju šare nalik na one kakve poseduju zebre, dok je gornji deo tela tamno braon boje. Iako pripadaju porodici žirafa, nemaju dugačak vrat.

Iz zoološkog vrta kažu da su zadovoljni napretkom i majke i mladunčeta.

Okapiji se nalaze na Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) kao ugrožena vrsta i manje od 25.000 jedinki je ostalo u divljini.

Ako uspete da pronađete retku životinju na ovoj slici za 3 sekunde, bićete presrećni, jer je vidite sad i više nikad! (FOTO)

Foto:Tanjug/AP

Nastanjuju prašume severnog dela Demokratske Republike Kongo.

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA