≫ 

Prodaje se grad duhova: "Debelo brdo" je bilo bogato, tu su se svake nedelje ubijali, a sada je potpuno napušteno (VIDEO)

Zašto kupiti kuću kada možete da imate ceo grad?

  • 0

Grad duhova iz 19. veka u Kaliforniji, u kojem se nalaze napušteni hotel i crkva, prodaje se za skoro 800.000 evra.

Mesto "Cerro Gordo", koje u prevodu znači "debelo brdo", nalazi se južno od Sijera Nevade i prostire se na preko 300 hektara zemlje.

- Napušteni rudarski grad je decenijama bio u porodičnim rukama, ali oni sada smatraju da je pravo vreme za prodaju - rekao je agent za nekretnine Džejk Rasmuson.

Radnici krematorijuma otkrivaju tajnu morbidnog posla: Koje telo najduže gori i zbog čega dolazi do eksplozija? (FOTO)

Tražena cena za grad duhova je 925.000 dolara (800.000 evra), a oglas za prodaju postavljen je na sajtu sa nazivom "grad duhova na prodaju" (ghosttownforsale.com.)

Rasmuson je rekao kako ima zainteresovanih kupaca, a da neki od njih žele da grad pretvore u zabavni park ili grad marihuane.

"Cerro Gordo" je postao mali rudarski grad nakon otkrića srebra 1865. godine. U jednom trenutku postao je najveći proizvođač srebra i olova u Kaliforniji, prema napisima na njegovoj veb stranici.

- Kada je bio na vrhuncu moći, svake nedelje se u gradu dešavalo po jedno ubistvo. On je zaista deo Divljeg zapada - rekao je agent.

Posle pada cena olova i srebra i drugih neuspeha, grad je počeo da propada i na kraju je postao potpuno napušten.

VIDEO: Borba za doručak nikad nije izgledala teže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA