≫ 

Ko su bube "štreberi" i kako ih potamaniti?

Jedan ljubitelj knjige imao je da reši "sitan" problem

  • 0

Ako ste ljubitelj knjiga i koristite svaku priliku da ih pazarite, a ne libite se ni polovnih izdanja, može da vam se desi da kupite "zaražene" knjige. Tako se i jednom korisniku Reddita Srbija desilo da je sa knjigama dobio i nezvane goste. Kako je napisao, bubice veličine mravlje glave "zaposele" su knjige, pa je želeo da zna kako da ih potamani.

Najistrajnija učiteljica u Srbiji: Već 6 godina poklanja đacima knjige, iako škole nemaju para za to

- Naime, kupio sam pre nekog vremena polovne knjige i primetio sam da su po njima išle neke male bubice, veličine mravlje glave. Međutim, nisam ih izgleda sve ubio i sada su mi se proširile na celu vitrinu sa knjigama i povremeno nađem jednu ili dve da idu po nekoj knjizi. Kako se zovu te bube i čime mogu da ih utamanim? - želeo je da zna ovaj ljubitelj pisane reči.

Objava na Redditu, Printskrin: Reddit

I odgovor je ubrzo stigao. U pitanju je knjiška vaš.

NEĆE TI NIŠTA BITI, JEDU BUĐ

- Neće ti ništa biti od njih, ne jedu papir već buđ. A ako ti toliko smetaju reši problem vlage na polici ili probaj da knjige neko vreme držiš u onim vakuumskim kesama  - napisao mu je "kolega" korisnik.

A da društvene mreže ne bi bile to što jesu, da se nije javio i jedan pametnjaković, doduše duhoviti pametnjaković.

BUBA ŠTREBER, ROĐAK KNJIŠKOG MOLJCA

- A da, imao sam i ja iste probleme. To je Buba Štreber, rođak Knjiškog Moljca. Ne vredi da ih ubijaš, ali možeš da ih najuriš. Naročito se plaše većeg društva i muzike za igranje. Ako osete neko protivzakonito ponašanje zbrišu u roku od minut. Dovedi drugare, igrajte "cugopol", zapalite, pa glasno pričajte o nekoj dobroj predstavi u JDP ili muzejskoj izložbi ili književnoj večeri u Kolarcu. Otići će tamo i nećeš imati više problema - napisao je ovaj korisnik Reddita.

VIDEO: Biblioteka Strahov u Pragu, jedna od najlepših na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA