TELEGRAF VAM PREDSTAVLJA: 10 tipova srpskih majki

Kakve kupine, kakva šljivovica! Najveći domaći brend su definitivno majke. Kinezi kažu da na svetu postoji samo jedno lepo dete i da ga svaka majka ima, a Srbi bi mogli reći da na svetu postoji samo jedna žena koja može da nas trpi i da je svako (odraslo) ima

  • 6

Kada otputujete negde, često vas pitaju šta je to karakteristično u vezi te vaše Srbije, koja nije Sibir ili bar vi tako tvrdite. Kao i svakom Srbinu, prvo će vam pasti na pamet da demonstirate kako ljudima uopšte ne trebaju mali i domali prst - biće im sasvim dovoljna tri prsta odsad.

Znate, možda oni imaju Ajfelovu kulu, ali to je sve smešno u poređenju sa dugonogim Srpkinjama, rakijom, inatom i majstorstvom reinventovanja koje se ogleda u menjanju imena države svaka tri dana.

Ono što zaboravite da pomenete su SRPSKE KEVE. Svaki dan ih psujemo, a one nas najviše vole, preživljavaju sve i svašta dok beže od inflacije i promaje - priznajmo, one su naše najveće blago.

Ipak, ima raznoraznih srpskih majki, a jedino što ih veže je činjenica da su najbolje na svetu. Probajte da prepoznate svoju majku u ovih 10 tipova žena koje nas vole najviše na svetu.

Hercegovka

_Kad__scaron_ibne_scaron__bensedin_1382268488

Vaša majka Hercegovka je viša od većine Kragujevčana, a vaša najuža hercegovačka familija ne može da stane u lift koji nosi oko 600 kila. Ipak, uprkos tome što je visoka kao planina Leotar i snažna kao fudbalski klub Velež, ona pije sedam različitih tableta. Boluje od artiritisa, išijasa, depresije i retkog oblika hipohondrije, koji će nazvati po njoj.

Iako možda deluju strogo, potrošiće celu platu da sinu kupe sat, kako bi se šmekerisao na fakultetu u velikom gradu, gde ga je poslala da studira. Uspeva da napravi tulumbe, ode kod đeda po pršut i ofarba se kod neke tete sa najčudnijim prezimenom, i to sve dok ste vi samo skoknuli do kladionice.

Srpski seoski MILF

ona sija

Vaša mama je zvezda komšiluka. Milfica sa srpskim tablicama može da se podeli u dva tipa: seoski milf i gradski milf.

Ako je u pitanju seoski milf, radi se o ženi koja je nakon dojenja dvoje dece uspela da zadrži jedre grudi, da ima crvene nokte dužine prsta, uprkos mesenju zeljanice i da bude razlog zašto vi imate roditeljski češće nego bilo koje odeljenje.

Gradska mama milfica

kim k

Gradska mama milfica će malu bebu voditi u najelitniji fensi kafić, isto kao što je pre godinu dana tamo vodila svog maltezera. Ako je dete malo starije, ostaviće ga u francuski vrtić i popiti makijato bez kofeina, sa sojinim mlekom i zaslađivačem od grejpfruta u Njegoševoj.

Dok je bila neudata, visila je u kafiću levo od Molerove. Ali sada je majka, pa se sve promenilo. Sada sedi u kafiću do. Maže kreme koje se reklamiraju na televiziji, a, iako navodno nije još "išla pod nož", sa ženama plastičnih hirurga igra tenis.

Ortakinja

ortakinja

Mama koja je rodila u četvrtom srednje i sada imate neki polu-majčinski odnos sa njom jer je starija od vas samo 18-20 godina. Nosite iste trenerke i farbate se u istu boju.

Kupila vam je prve kondome, a vašu devojku savetovala da vas šutne, jer ste mladi i neiživljeni, a njoj tako lepoj treba neko pametniji.

Ni danas majka ne ženi svog sina

mamin sin

Jedino možda gore od srpske ljubavi prema sinu je italijanska ljubav prema sinu. Ako ćerki treba haljina za maturu, biraće je brat. Ako se ima para za jedan porodični auto, voziće ga sin. Mama može i tramvajem.

Taj isti sin sa mamom priča kao što bi pričao sa ortakom iz Trgovačke. Kada dovede devojku kući, ako je i Žizel - nije dovoljno dobra. Niko nije dovoljno dobar za njenog sina, polu-boga. Takođe, ima tendenciju da postane najgora svekrva svih vremena.

Mama koja se ne ljubi

mama

Majka koja tvrdi da se deca vole, ali im se to ne govori da se deca ne razmaze, nije redak slučaj. Jednog dana će vam reći da ni nju majka nije ljubila, ali samo zato da je "ne pokvari". Nije vas ljubila "da prođe", nije vas mazila i nije vam govorila da ste najbolji ili najpametniji.

Zato je ona radila dva posla, izdržavala troje dece, muža i njegove roditelje, a sva deca su joj završila fakultete što ona ponosno priča komšijama dok kupuje tikve na pijaci. Sve to što vama nije nikada rekla, znaju i najslučajniji prolaznici u njenom životu - jer njena ljubav nikad neće proći.

Mama koja se razvela i odlepila

dance-mom

Žena koja je žrtvovala mladost za vas i bila uzor svim svojim drugaricama, u četrdesetoj se razvela. Sada ima helanke i pirsing na nosu, a često izlazi u kafanice na zemunskom Keju.

Preporučuje ćerkama da se NIKADA ne udaju i da žive samo i isključivo za sebe. Razvedena mama više ne mota sarme, nego suši, ima dva prezimena i dva mobilna telefona. Jedan je roze, a drugi joj je "zbog fejzbuka". Sa Z.

Superheroj

mardž

Iako je svaka srpska majka pomalo i Betmen i Spajdermen, ova dama je posebna priča. Završavala je prava dok je rađala drugo dete - dobijala je sve desetke. Muž joj je devedesete poginuo u ratu - nikada drugog nije pogledala. Odgajila je dvoje dece sa platom od 5 maraka i uspela da ima najlepši i najuredniji dom koji ste ikada videli.

Jastučnice je sama šila, između davanja privatnih časova klavira i čitanja uspavanki za svoju mladunčad, negde je usput i završila srednju muzičku. Ima savršenu frizuru, ali ne ide kod frizera. Povremeno izrađuje miljee za komšiluk.

Mama spletkaroš

mama spijun

Ona je honorarni saradnik BIA-e, zna ko je bio profesor Tome Nikolića, zna sa kim je Britni Spris izgubila nevinost i kada, inspiraciju svake pesme koju je komponovao Milan Mladenović, sa kim je spavala Slađana Milošević i kako je izgrađena piramida. Osim toga, znala je da ste pobegli sa trećeg časa iako još nije ni počeo, ali i da je komšiničin umro muž na drugoj ženi.

U slobodno vreme, gleda u šolju i kladi se s drugaricama kako će se završiti najnovija turska serija. Naravno, pogađa. Kada nije bilo para, pravila je natalne karte za komšiluk. Takođe, zna i da ovo čitate i da ste je prepoznali.

Mama iz kruga dvojke

mama2

Dama koja vas je naučila da dalje od trake tramvaja 2 ne izlazite, jer je napolju jedan čudan svet trolova, godzila i Crnogoraca. Najviše mrzi to što ćete morati da se preselite u Krnjaču, jer nemate para da popravite kuću koju je "izgradio tvoj čukundeda doktor, koji je živeo prvo u Kapetan Mišinoj, gde je njegova porodica nastanjena još od neolita.#FACT."

Govori pardon umesto izvini, jako je ponosna na svoje poreklo, zbog čega je zadržala svoje prezime jer su "roditelji tvog oca u Beograd došli kao izbeglice, negde 1941. Paori obični." Nervira je što joj se deca mešaju sa plebsom, kao i rečenice koje ne sadrže bar jedno bre, jel'te ili 'ajte molim vas.

Ako ste u ovim pričama prepoznali svoju majku, nemojte joj ništa reći - osim da je volite. Zna ona dobro da nema vrednije titule od "srpska majka", a ako nekim slučajem ne zna - podsetite je. Ne onim "nemoj mama, nemoj danas", već joj jedan dan vi spremite ručak, usisajte kuću i recite "hvala mama za sve i više te nikada neću zezati kada mi psuješ mater".

Posvećeno mojoj majki Mari, najhrabrijoj lavici koju imam čast da poznajem.

(Anđela Birkin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    12. april 2014 | 22:05

    Recite vi sta hocete ali ja kao musko,a ne zovem se Dusko,reci cu da su zene veci heroji i pozrtvovanije od vecine nas muskaraca.

  • Vlajko

    12. april 2014 | 20:59

    Glupost...majka je svetinja!

  • Ernest

    12. april 2014 | 21:34

    Cast malobrojnim, ali kad pogledam danasnje devojke (buduce majke)...kako se oblace, recnik koji koriste, ponasanje u nocnim izlascima, neumece u kuhinji...jadna njihova deca i muzevi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA