Znate li šta je preduslov za sreću na poslu?

Zaboravite na kreativnost, asertivnost i spremnost za rad pod pritiskom. Svojom karijerom najzadovoljniji su oni koji na svom radnom mestu najmanje razmišljaju

  • 7

Istraživanje koje su uradili profesori i istraživači Irvin univerzitetu u Kaliforniji pokazalo je da su najsrećniji na poslu radnici koji obavljaju svoje radne zadatke koji ne zahtevaju mnogo razmišljanja.

- Posao koji ne zahteva psihičku uključenost pruža osobi osećanje ispunjenosti i zadovoljstva bez mnogo stresa i frustracija - objašnjava vođa istraživackog tima Glorija Mark.

Inače, istraživanje je sprovedeno na zaposlenima Majkrosofta, koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom celog dana.

 

Istraživanje je, takođe, pokazalo da su se službenici u trenutku izvršavanja poslovnih zadataka koji zahtevaju veliku pažnju i koncentraciju osećali mnogo nesrećniji nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

- Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa, a ljudi su generalno srećniji kada nisu pod stresom. S druge strane, posao koji ne zahteva veći napor pruža osećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne obaveze - navodi se u zaključku istraživanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    9. april 2014 | 10:42

    Ja sam Sreten - dete kreten! Lepo rece meni seka - bices srecan ti doveka... Muciti te mis'o nece - o lepote, retke srece...

  • Kikks

    9. april 2014 | 09:11

    Sreća je da zaradiš i ne moraš da kukaš kod roditelja penzionera da ti detetu plati rekreativnu nastavu....

  • Mile mudroser

    9. april 2014 | 09:22

    Znači neki javni sektor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA