Manjak sna može da vas odvede u smrt!

Kako bi postigle sve - da budu dobre supruge, majke, ali i uspešne u svom poslu, žene su pribegle novom trendu koji podrazumeva manje spavanja, što nikako dobro ne utiče na zdravlje

  • 4

Kolika je važnost sna, to se oduvek znalo. Da bi smo u toku dana normalno funkcionisali i imali dovoljno energije za sve izazove koji nam predstoje, tokom noći moramo da spavamo barem 6 sati. Međutim, moderno doba nametnulo je ženama mnoge obaveze, pa dame danas, pored toga što moraju da budu dobre supruge i majke, imaju i profesionalne obaveze koje im nameću brži tempo života.

Prevelike doze stresa kojoj su žene izložene usled konstantnog straha da u nečemu neće uspeti nametnula je novi trend koji je zavladao njihovim svetom - skraćivanje sna i manje spavanja, ali i praktikovanje nekih "trikova" koji navodno za vrlo kratko vreme eliminišu osećaj umora i vraćaju vitalnost.

Međutim, žene nisu svesne koliko time što uskraćuju sebi san, zapravo štete sebi i svom zdravlju. Istraživanja su pokazala da dame koje spavaju manje od 7 ili 8 sati imaju veće šanse da umru mlade, dobiju rak, obole od srčanih i mentalnih bolesti, ali i dijabetesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aksiom

    1. jun 2014 | 06:13

    Kad se rodite, to vas vodi pravo u smrt!

  • sladjana

    1. jun 2014 | 06:19

    Ja znam da je san jako važan! spavam oko 7 sati i ako rano ustajem, dremnem i po danu ,jedan sat! osjećam se odlično! ja da tako ne radim ja nebih modla funkcionisati!niko ne shvata da je noć bog stvorio za spavanje a ne ludovanje!

  • Soko

    6. jun 2014 | 21:04

    Svašta ja evo 3 godine spavam nekad 4-5 sati nekad se desi čitavu sedmicu samo 2 sata da spavam lol.. jer sam šofer u Americi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA