Pogledajte kako su veliki umovi provodili svoje vreme (INFOGRAFIK)

Niste baš majstori organizacije svog vremena? Mnogi od velikih umova su i te kako znali kako da rasporede svoje obaveze. Saznajte koliko sati su spavali, radili ili se bavili kreativnim radom Pikaso, Nabokov, Mocart ili Frojd

  • 6

Kako vi provodite svaki dan i sat svog života? Možda je tu dosta bačenog vremena, ali veliki umovi su štedljivo raspoređivali svoje minute. Tako je Volter spavao samo četiri sata dnevno, a nisu bili mnogo veće spavalice ni Frojd, Darvin ili Mocart.

Ljudi sa sajta Pando napravili su ovaj simpatični infografik koji pokazuje kako su najveći mislioci naše društva provodili svoje dragoceno vreme.

Verovatno je prvo što ćete primetiti jeste da su ovi velikani bili dosta privilegovani ljudi, jer je malo njih imalo posao van svog kreativnog polja. Samo je Kafka stvarno radio i stalno se žalio da mu posao u praškom osiguranju ubija kreativnost.

Što se te organizacije tiče, Pikaso je imao zanimljivu misao na tu temu: "Uspeh možemo postići samo uz jasan plan, u koji moramo tvrdoglavo da verujemo i po kom moramo tvrdoglavo da delamo. Ne postoji drugi put do uspeha".

(Telegraf.rs/Pando.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA