SKANDAL: Zara oblačila decu u majice sa žutom zvezdom!

Dizajneri popularnog španskog modnog lanca uspeli su da naprave katastrofalnu grešku. Naime, oni su u prodaju stavili dečiju majicu na prugice, na koju je s leve strane nalepljen amblem ogromne žute zvezde, simbola koju su nosili Jevreji u zloglasnim nacističkim konc-logorima

  • 10

Modni lanac Zara povukao je iz prodaje dečju majicu na pruge nakon što je njen dizajn izazvao talas negodovanja na društvenim mrežama, zbog ogromne sličnosti s odećom koju su jevrejski zatvorenici nosili u koncentracionim logorima za vreme Drugog svetskog rata.

Majica ima veliku žutu zvezdu koja, iako na njoj piše "Šerif", veoma liči na Davidovu zvezdu koju su Jevreji bili prisiljeni da nose u doba nacizma, dok njene tamnoplave pruge još više podsećaju na uniformu logora smrti. Prodavana po ceni od 12,95 evra, majica je bila deo kolekcije namenjene za novu školsku godinu koja se pojavila u Zarinoj onlajn prodavnici.

- Dizajn je inspirisan zvezdom koju su nosili šerifi u američkim vesternima i nema nikakve veze sa navedenim konotacijama. Razumemo da u tom pogledu postoji nelagodnost i svakako se izvinjavamo našim klijentima - izjavila je predstavnica čuvenog španskog brenda.

Zara, koja pripada grupaciji Inditeks, je i 2007. godine bila kritikovana zbog sličnog gafa - tašne na kojoj je bio izvezen kukasti krst. Predstavnici Zare su tada izjavili da nisu primetili svastiku na torbi koju je proizveo jedan od njihovih dobavljača.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislijka

    27. avgust 2014 | 17:34

    Zvezda predstavlja serifovu znacku, kakve su ovo banalne insinuacije

  • Mira

    27. avgust 2014 | 17:25

    U Njemackoj su u prodaji..ja kupila sinu jaknu sa zutom zvijedom :)

  • neo

    27. avgust 2014 | 17:38

    Npr. BOSS je dizajnirao nacisticke uniforme u WWII. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA