NE TRUJTE SE HEMIJOM: Koristite ove prirodne antibiotike

U nekim situacijama neophodno je piti antibiotike ili neke druge lekove, ali postoje situacije u kojima veštačke lekove možete zameniti prirodnim i postići isti efekat. Zato izbegavajte veštačke lekove kad god možete

  • 1

Neki farmaceutski proizvodi su samo spoj nekoliko prirodnih supstanci, dok su drugi prilično štetni za zdravlje i treba ih izbegavati kad god je to moguće. Zato, probajte neki od prirodnih lekova, koji dokazano pomažu.

Žalfija

Ranije se koristila kao antibiotik. Posebno je dobra za grlo, respiratorne infekcije, kao i infekcije u ustima. Takođe je korisna za želudačne infekcije i probleme u crevima. Pomaže i pri smanjenju temperature i bolova u telu koji se javljaju na početku prehlade i gripa.

Med

Dokazano je da ima antibakterijska svojstva, da može da izleči osip na koži, opekotine i ogrebotine, zatim može da očisti zube i usta od bakterija i zaustavi krvarenje desni, a delotvoran je i u lečenju čireva i plikova. Ali, vrlo je važno da izaberete pravi med.

Cimet 

U jednoj studiji otkriveno je da cimet može da ubije većinu bakterija koje se nalaze u bolnicama, ali i da je smrtni neprijatelj opake bakterije ešerihije koli.

Beli luk 

Dokazano leči ili pomaže pri lečenju mnogih bolesti, a jedan od snažnih aktivnih sastojaka u njemu zove se alicin, koji pokazuje antibakterijska i antigljivična svojstva. Efikasno leči zubobolju (dovoljno je iseckati luk i staviti na bolan zub), kašalj, bol u grlu, kao i mnoge druge bolesti ili upale.

Karanfilić 

Ako želite da ublažite zubobolju, dovoljno je da nekoliko minuta žvaćete karanfilić i bol može potpuno prestati u roku od dva sata. Ipak, karanfilić je najefikasniji kad se od njega napravi ulje.

Origano 

Stari Grci primenjivali su ulje origana za lečenje rana, zmijskih ujeda i tegoba disajnih puteva, a u srednjem veku ono je postalo popularno u zapadnoj Evropi, u kojoj se koristilo za lečenje infekcija.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA