MEDICINSKI FENOMEN: Ovaj dečak ništa ne jede i ne pije već godinu dana! (VIDEO)

Dvanestogodišnji Lindon Džons je bukvalno preko noći ostao bez osećaja gladi i žeđi. Možete samo da zamislite koliko to što njihov sin neće da uzme ni zalogaj hrane, ni gutljaj vode, brine njegove roditelje. Posebno što ni lekari već čitavih 12 meseci ne mogu da utvrde šta je ovom sve mršavijem dečaku

  • 5

Debi i Majkl Džons iz Ajove zauvek će pamtiti 14. oktobar 2013. godine. To je dan kada je njihov sin Lindon naprasno prestao da jede i pije! Ali to nije sve, od deteta punog energije koje punim plućima uživa u životu, odjednom je izgubio volju da jurca naokolo, vozi bicikl i igra se sa svojim drugarima.

Nakon što je sa užitkom pojeo veliko parče pice i činiju svog omiljenog sladoleda, odjednom mu se slošilo. Bilo mu je muka 24 sata dnevno i nije imao nikakav apetit. Iako je to tako počelo pre više od godinu dana, stanje je manje-više nepromenjeno i dan danas.

Očajni roditelji obišli su na desetine lekara svih mogućih vrsta specijalizacija u potrazi za doktorom koji će Lindonu već jednom dati dijagnozu koja ima smisla. Međutim, odgovora i dalje nema. Lindonov slučaj je medicinska misterija!

Probali su sve, od najobičnijih vitamina, preko antibiotika, pa sve do kojekakvih komplikovanih lekova za podizanje apetita savremene generacije, nije vredelo. Takođe, urađene su mu sve postojeće analize, potegnuti stručnjaci iz najeminentnijih ustanova, ali bez rezultata.

Za samo nekoliko meseci Lindon je sa 47 kilograma pao na svega 31. Svakog dana teraju ga da na silu proguta par zalogaja i popije par gutljaja vode, a Debi i Majkl srećni su ako mališan odmah sve ne ispovraća. Ukoliko se to nastavi, ugradiće mu cevčicu preko koje će dobijati hranu.

Doktor Mark Paterson s Mejo klinike smatra da je Lindon jedinstven slučaj u čitavom svetu. Ovaj neurolog pretpostavlja da je uzrok svih problema u poremećaju hipotalamusa, dela mozga veličine graška, zaduženog za regulaciju žeđi i gladi, ali i telesnu temperaturu, krvni pritisak i cikluse budnosti i spavanja.

Ono što isto postoji kao moguće objašnjenje za Lindonovo stanje jeste to što je pre nekoliko godina imao blaže napade epilepsije i dobijao pilule koje bi ublažile simptome. Postoji mogućnost da je su ovi lekovi imali retko neželjeno dejstvo na mozak dečaka, ali to nije moguće sa sigurnošću utvrditi.

Do tada, Lindonovi roditelji rade sve što je u njihovoj moći kako bi dečak makar nešto stavio u usta. Njihov život se u najbukvalnije smislu svodi na "Hajde, sine, uzmi bar malo. Probaj. Hajde. Još jedan zalogaj. Molim te...".

(Telegraf.rs / DesMoinesRegister)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA