KONAČNO: H&M stiže u Beograd!

Ove jeseni poznati švedski modni lanac H&M otvoriće svoju prvu radnju i u našoj zemlji

  • 0

- Kako su zakasnili s otvaranjem za ovu sezonu, prva radnja popularnog brenda H&M kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen/zima, i to u Delta sitiju - kaže Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u Fešn kompaniju, a prema njenim saznanjima modna kuća H&M na ovdašnje tržište ulazi sama.

Ona dodaje da je srpsko tržište željeno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.

- Osim širenja broja prodavnica C&A i H&M, u tom periodu u Srbiju će doći i Top shop, kao i veliki britanski lanci kao što su Primark ili River Island koji su svoje poslovanje počeli po uzoru na Zaru - tvrdi Stekićeva, i dodaje da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.

- Te kuće traže isključivo A+ lokacije, što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište - priča Stekićeva.

Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri .

- Kapacitet Ušća je 100 odsto popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. C&A je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a H&M je odmah ušao u pregovore sa Delta sitijem, i trenutno je na stendbaju. Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen - kaže Stekićeva.

H&M je lanac koji je pored niskih cena poznat i po pozatim kretorima koji svake godine lansiraju po jednu liniju limitiranog broja artikala, koja bude rasprodata u svega nekoliko dana. Donatela Versaće, Karl Lagerfeld, Stela Mekartni su neka od imena koja su radila za ovaj brend.

(24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA