KAKO DA: Operite zube bez četkice i paste! Biće belji nego ikad (VIDEO)

Svakoj osobi na ovom svetu može da se desi da se nađe u situaciji da prespava van kuće, a da sa sobom nije ponela pribor za ličnu higijenu. Tada u pomoć može da priskoči alternativni pristup

  • 9

Ukoliko neko vreme niste stigli da operete zube ili spadate u one koju su sumnjičavi prema industrijskim pastama, znajte da je spas u alternativnoj medicini, odnosno majci prirodi. Sve što vam treba jeste malo maslinovog ulja.

Mućkanje ulja u ustima je stara tehnika koja potiče iz indijske Ajurvede, a koristi se već 3.000 godina. Ono što se savetuje jeste mućkanje ulja u ustima dvadesetak minuta na prazan želudac.

Ovaj postupak ne ostavlja "gorak" ukus u ustima. Prema preporukama, ako rešite da se odreknete paste za zube, a da vam zubi i usta budu savršeno čisti, ovo bi trebalo raditi dvaput na dan.

U pitanju je odličan, a prirodan način za izbeljivanje zuba i zaštitu desni. Ako vam smeta gustina ulja prilikom mućkanja, stavite ga pod jezik. Nakon što ste gotovi sa ovim načinom "pranja zuba" isperite dobro vodom. Ulje nemojte da gutate.

Preporučuje se obično jestivo maslinovo ulje, ali može da se koristi i kokosovo, a stručnjaci savetuju da se izbegavaj  susamovo i suncokretovo ulje.

(Telegraf.rs / Ordinacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FACCEo.

    8. decembar 2014 | 15:07

    Da nije mnogo 20 min???

  • bla

    8. decembar 2014 | 16:33

    jedan gutalj sljivine rakije promuckati par sekundi i ispljunuti ili progutati po zelji....malo pece ali sve bakterije su nestale i zubi su 100% cisti....

  • #~#

    8. decembar 2014 | 15:18

    Ja koliko znam dobro je hladno cedjeno suncokretovo ulje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA