LEKALIZACIJA SRBIJE: Omogućimo deci oboleloj od raka normalan život!

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno umre od te bolesti. Zato, udruženje „Lekalizacija Srbije“ nastavlja punom parom sa svojom inicijativom za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe. Ovog vikenda, pridružite im se u Rumi

  • 1

Paralelno sa predlaganjem zakonskih promena i prezentovanjem uspešnih modela regulacije gajenja i upotrebe medicinskog kanabisa iz drugih zemalja, udruženje “Lekalizacija Srbije” nastavlja sa edukacijom građana o neverovatnim lekovitim sredstvima ove biljke, koja leči i najteže bolesti.

LEKALIZUJ! Legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe traži 6.000 ljudi!

Evo kako možete doći do ulja od kanabisa koje leči rak! (VIDEO)

Posle Beograda, Novog Sada, Brusa i Jagodine, u nedelju, 15. februara u 17h održaće se tribina u Rumi, u prostorijama Centra za kulturu. Kako se istog dana obeležava i Svetski dan dece obolele od raka, to će biti posebna tema tribine. U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno umre od te bolesti.

Međunarodni dan dece obolele od raka je zasnovan na verovanju da svako dete koje ima rak zaslužuje najbolju moguću medicinsku i psihološku negu, bez obzira na zemlju porekla, rasu, finansijsko stanje ili društvenu klasu. Takođe se bazira na premisi da se smrtnost od raka u detinjstvu može izbeći, blagovremenom i tačnom dijagnozom, kao i dostupnošću adekvatnog lečenja i lekova.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Od kada je prvi put obeležen 2002, do danas se obeležava u 155 zemalja. Deca i adolescenti su srce svake zajednice i nacije. Naša je odgovornost da osiguramo da su u stanju da žive život punim plućima i da postignu svoje pune potencijale.

- U nedelju ćemo zato govoriti o primerima uspešnog lečenja kancera ali i drugih teških bolesti uljem kanabisa kod najmlađih. Želimo da razbijemo tabue i otkrijemo istinu, kao i da javnim delovanjem ukažemo na neophodnost da se ovaj lek ŠTO PRE uvede u medicinske ustanove. Želimo da pružimo podršku oboleloj deci i njihovim porodicama tako što ćemo se jasno i glasno boriti činjenicama i govoriti u njihovo ime. Kada su najmlađi u pitanju, mora se reagovati odmah, jer je „danas“ jedino vreme koje oni imaju, sa neizvesnim sutra – kaže se u saopštenju udruženja.

Ovaj otac svog sina leči uljem od kanabisa! Rezultati govore više od reči (VIDEO)

Učesnici tribine su javne, ali i stručne ličnosti, jer sve više lekara pristupa udruženju sa željom da se svojstva kanabisa ispitaju do kraja. Na tribini će učestvovati Biljana Cincarević, slikarka, Dr Predrag Nikolić, klinički farmakolog koji se leči uljem kanabisa, Mladen Nikolić, koautor zakona o psihoaktivnim supstancama, Jan Privizer, uzgajivač konoplje iz Kisača, Saša Kolondžija, muzičar i umetnik iz Rume i Antonije Kovačević, novinar i predsednik udruženja „Lekalizacija Srbije“, a moderator je Mirjana Tomić, FTV producent i generalni sekretar udruženja.

Foto: Lekalizacija Srbije Foto: Lekalizacija Srbije

Učesnici će preneti svoja znanja i iskustva, kao i poslednje rezultate, ali prvenstveno su spremni da odgovore na sva pitanja građana i pacijenata koji u ulju kanabisa vide svoj spas.

- Pridružite se! Ne smemo dozvoliti da se još dece razboljeva i čak umire, a da se ignorišu nebrojeni dokazani slučajevi uspešnog lečenja raka, pogotovo kod dece, uljem kanabisa - apeluju na sve čelnici udruženja "Lekalizacija Srbije".

(Telegraf.rs / Lekalizacija.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    29. mart 2015 | 17:43

    DA LI NEKO IMA BROJ TELEFONA DOKTORA PREDRAGA NIKOLIĆA.AKO IMATE MOLIM VAS DA MI ODGOVIRITE.UNAPRED HVALA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA