OVO NIKAD NISTE VIDELI: Beba rođena s netaknutom posteljicom! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Mali Silas Džonson pravo je čudo prirode! Iako je rođen prevremeno, carskim rezom, iz majke je izvađen potpuno celoj amniotičkoj kesi ispunjenoj plodovom vodom. upozoravamo vas da gledanje fotografija u ovom članku možda baš i nije za svačiji stomak

  • 7

Pre desetak nedelja, trudnica Čelsi Filis završila je na operacionom stolu gde su akušeri morali hitno da joj urade carski rez. Jednostavno, njen sinčić je morao da bude rođen čak tri meseca pre vremena.

Međutim, ono što se tokom porođaja desilo, niko nije očekivao!

Foto: Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles Foto: Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles

Kada su bebu izvadili iz stomaka, ona je bila obavijena potpuno čitavom posteljicom, ispunjenom amniotičkom tečnošću, što znači da je mališan mogao da se snabdeva kiseonikom i svim neophodnim nutrijentima preko placente i pupčane vrpce!

- Možda će vam zvučati kao kliše, ali zaista smo svi u sali ostali bez daha! To je bio momenat koji uliva strahopoštovanje – ispričao je Vilijam Bajnder, jedan od doktora zaslužnih za Silasov dolazak na svet, koji se dosetio da u pravom trenutku fotografiše ovu neobičnu bebu.

Foto: Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles Foto: Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles

U pitanju je izrazito redak fenomen, a verovatnoća da se ovo desi je 1:80.000. U normalnoj situaciji, kada fetus dovoljno sazri, vodenjak puca, što predstavlja prvi znak da su krenuli trudovi i da porođaj može da počne.

No, posteljica ovog deteta je pri porođaju ostala naduvana poput balona, jer vodenjak majke tokom čitave procedure nije pukao. Na taj način ova beba, iako je izašla iz majčine materice, još nije sama sopstvenim plućima počela da udiše vazduh, već se i dalje prehranjivala preko pupčane vrpce koja je povezana s još uvek neokrnjenom posteljicom.

Foto: CBS LA Foto: CBS LA

Međutim, kad se tako nešto desi, lekari i babice moraju brzo da reaguju o izvade bebu iz prirodne kesice, jer postoji minimalna mogućnost da će se, u protivnom, dete udaviti u plodovoj vodi.

Srećom, sve je prošlo dobro i Silas je, nakon nekog vremena provedenog u inkubatoru, otpušten iz bolnice i sada je srećan sa svojom porodicom kod kuće.

(Telegraf.rs / BuzzFeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA