UZNEMIRUJUĆE: Mame piju sok od posteljice svoje bebe i tvrde da je to zdravo!

Majka dvoje dece, koja pravi napitke sa posteljicom, tvrdi da su oni bezbedni i da posteljica ima pozitivno dejstvo na zdravlje

  • 7

Ketrin Bil (41) pravi napitke koji sadrže ljudsku posteljicu i prodaje ih za 25 funti. Ova majka dvoje dece se trenutno nalazi pod istragom zdravstvenih inspektora, a ona tvrdi da su ovi napici bezbedni i da posteljica ima pozitivno dejstvo na zdravlje.

Ona koristi placentu odmah nakon porođaja ili u veoma kratkom roku nakon porođaja da bi napravila ovaj napitak.

Zdravstveni insprektori nastojali su da na sudu izdejstvuju da se ovi napici zabrane što pre, zbog "ozbiljnog ugrožavanje zdravlja", međutim, za sada nisu bili uspešni.

- Većina sisara jede svoju sirovu placentu odmah nakon porođaja. To je sasvim normalno u životinjskom carstvu - kaže Ketrin, koja je inače iz Svindona u Viltšajru.

Ona zatim nastavlja da objašnjava koje sve nutritivne vrednosti ima posteljica.

Foto-ilustracija: phalinn / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Foto-ilustracija: phalinn / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

- Puna je gvožđa, matičnih ćelija i hormona, a može da pomogne pri proizvodnji mleka, kao i u sprečavanju postporođajne depresije - tvrdi ona.

Kako bi napravila jedan ovakav napitak, Bilova posećuje majke u njihovim domovima ili u privatnim bolnicama ubrzo nakon porođaja.

Ona placentu zatim meša u blenderu zajedno sa voćem, najčešče bananama i bobicama.

Foto-ilustracija: Foter/Jenny Factory Foto-ilustracija: Foter/Jenny Factory

Nakon što odstoji ovaj napitak sa posteljicom može da se dehidrira, samelje u prah i stavi u kapsule kako bi ih majka uzimala redovno.

- Žene koje žele da koriste svoju posteljicu se testiraju tokom trudnoće, a ako otkrijemo da ona nosi neke patogene koji se prenose putem krvi, onda ne možemo da je iskoristimo -objašnjava Ketrin Bil.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teodoratea

    19. mart 2015 | 20:40

    Bljaaaaaaaaaaks

  • Samo ja

    19. mart 2015 | 21:23

    Boze svasta ima u tvojoj basti.

  • Grofica

    19. mart 2015 | 21:44

    Razumem nju,koja hoce da zaradi neki dolar,ali mi nisu jasni njeni pacijenti. Pazi logiku,,sisari jedu svoju placentu-p zasto ne bi i ljudi,,. Neki sisari su kanibalisti draga moja,mozda i tu metodu da isprobas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA