ČIM VIDIMO PACIJENTA, ZNAMO ŠTA MU JE: Lekari otkrivaju svoje male trikove!

Ključni faktori koji su ogledalo našeg zdravlja su jezik, koža, krajnici, kosa i oči. Saznajte kako

  • 5

Kada smo bolesni, naše zdravstveno stanje, u zavisnosti od toga koliko je ozbiljno, može da se odrazi i na naš izgled. Zbog toga su lekari sposobno da na sam pogled donesu određene zaključke.

Naime, ključni faktori koji su ogledalo našeg zdravlja su jezik, koža, krajnici, kosa i oči. Pogledajte kako.

JEZIK

Njegova boja može da otkrije dosta toga o zdravlju neke osobe. Doktor Frank Lipmen kaže da ružičasta boja jezika znači da ste dobrog zdravlja, dok su ljubičasta nijansa, otok ili suv jezik znaci da postoji nekakav disbalans u organizmu.

KOŽA

Promene na njoj mogu da ukažu čak i na srčane probleme. Doktor Dejvid Kec ističe da promene u elastičnosti kože mogu da ukazuju na srčane probleme i probleme s jetrom, dok jezik i usta mogu da ukažu na nedostatak nutrijenata potrebnih organizmu.

Foto: Freeimages/ak_nemati Foto: Freeimages/ak_nemati

KRAJNICI

Doktor Majkl Brus smatra da ako su krajnici ili jezik uvećani, to može da bude znak da osoba ima apneju.

- Mogu da pogledam nečije grlo i da prepoznam da li ima apneju. Uvećani krajnici i veliki jezik su znak da osoba ima ovo zdravstveno stanje.

KOSA

Lekarima je dovoljan samo pogled na vašu kosu i imaće sve informacije o vašoj ishrani.

Foto-ilustracija: Foter/Wickerfurniture Foto-ilustracija: Foter/Wickerfurniture

- Tanka, oštećena kosa koja nema sjaj, znak je da u vašem organizmu nije baš sve u najboljem redu. U većini slučajeva, reč je o lošoj ishrani, odnosno takvu kosu imaju osobe koje su na strogoj dijeti, zbog čega ne unose dovoljno proteina ili vode. Ovakva kosa može biti upozoravajući signal za hormonske poremećaje, kao i za problem sa tiroidnom žlezdom - rekla je dr Hilda Hačerson.

OČI

- Kada pogledam pacijenta u oči, mogu da prepoznam da li ima zdravstvenih problema sa jetrom. osim toga, ako bacim pogled na dlanove, znam da li jedu previše šargarepe ili unose mnogo beta-karotena. Tada dlanovi, ali ne i ostatak tela, postaju žućkaste boje. Bledilo na licu mi govori o lošem opštem zdravlju, a opuštena koža lica ukazuje na dehidrataciju - kaže dermatolog dr Nil Šulc.

(Telegraf.rs / Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan60

    27. mart 2015 | 10:01

    nasi dr. odmah sa vrata prepoznaju ko ima u dzepu sto evra i da li je spreman da ih podmiti!

  • Leo

    27. mart 2015 | 01:14

    Kod nasih doktora kad udjes u ordinaciju odmah provale da si smarac, da si im samo ti sad falio i da jedva cekaju kraj smene ili pauzu!

  • Kile

    26. mart 2015 | 23:19

    A sta ako sam celav,nosim sociva,nemam krajnike(operisani su) i po kozi imam prirodne fleke,da li onda mozemo samo jeziku da verujemo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA