OTKRIVEN ELIKSIR MLADOSTI: Evo kako da produžite život za 10 godina, ne radeći ništa osim...

Zaboravite na egzotične pilule, tajne napitke, skupe i retke biljke, hemijske proizvode, i sve ostalo što vam pada na pamet. Eliksir mladosti je skoro pa besplatan!

  • 8

Milenijumima je čovečanstvo tragalo za tajnom dugog i zdravog života, i milenijumima izgleda da je tragalo na potpuno pogrešnim mestima. Zaboravite na egzotične pilule, tajne napitke, skupe i retke biljke, hemijske proizvode, organsku hranu, i sve ostalo što vam pada na pamet.

Naučnici veruju da je teška voda (odnosno deuterijum oksid, D2O ili 2H2O, obična voda obogaćena jednim dodatnim molekulom vodonika) ključ dugog života i da može da vam doda i do deset godina života, koje inače ne biste proživeli. Šta više, ako budemo modifikovali hranu kao što su bifteci i jaja, koristeći vodonik, možda bismo mogli da prokrčimo sebi put u drugo stoleće.

To bi moglo da se vrši tako što bi se životinje pojile tom vodom, a biljke bi se njome zalivale. Ove ideje, koje je razvio bivši oksfordski đak Mihail Šepinov, naišle su na dobar prijem u naučnoj zajednici i organizacijama koje se bore za produženje životnog veka ljudske vrste, mada ima i skeptika.

Međutim, pošto teška voda nije forma ove tečnosti koju ćete naći tek tako u česmi ili frižideru trafike na ulici, moraćete za sada da se zadovoljite običnom vodom koja je svejedno zdrava i koja takođe produžava život.

Foto-ilustracija: freeimages.com/lusi,  Foter/jJoost Nelissen Foto-ilustracija: freeimages.com/lusi, Foter/jJoost Nelissen

Rezultati poslednjih istraživanja u ovoj oblasti ukazuju na činjenicu da ako pijete manje od jednog litra vode dnevno, i to u dužem periodu, osetićete opštu slabost, suhoću kože i sluzokože, slabiju koncentraciju, glavobolju, nedostatak energije, slabiji obim krvne plazme, vrtoglavicu...

Ako unosite barem dva litra vode dnevno smanjujete rizik nastanka kamena u bubregu za 50 odsto, održavaćete nivo hidratacije koji je vašem organizmu neophodan, osećaćete se lepše, svežije, ornije, zdravije, a i živećete duže. Dobro je, takođe, da vodu pijete u malim gutljajima, tokom celog dana, ako ste u mogućnosti, jer ako slistite celu čašu odjednom ona obično samo prođe kroz organizam.

Ne zaboravite: svaku izgubljenu tečnost iz tela morate nadoknaditi da biste funkcionisali normalno! I bolje je da unesete više nego što vam treba, jer će sve to organizam sam regulisati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana яяя

    13. april 2015 | 23:15

    Ovo je netacno! Pijte svaki dan surutku i kombuhu,nikada necete dobiti bore,nikada necete morati da kupujete skupe kreme bez ikakvog efekta,i nikada se necete osecati ni staro ni tromo.

  • boca

    14. april 2015 | 07:30

    Eliksir mladosti je ne opterecivati se glupostima i sto je moguce vise se posvetiti sebi.. Rano ustati ali ne da bi se otislo na posao. Iskljuciti sve elektronske uredjaje da bi imali vise vremena za pametnije stvari. Kako se danas zivi to moze samo jako mali broj stanovnika planete...

  • Tk

    13. april 2015 | 22:42

    Hvala na informaciji sastava vode sad cu poceti je prodavati i digniti lovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA