Evo zašto bi svako trebalo da igra TANGO

Ako se ovih dana osećate depresivno, krenite u školu tanga. Takođe, dokazano je da ovaj argentinski ples pomaže u lečenju depresije i Parkinsonove bolesti

  • 1

Obolelima od Parkinsonove bolesti preporučuje se da plešu tango za ublažavanje posledica bolesti. Stručnjaci ukazuju da je tango ples koji mnogo pomaže smanjenju psihičkih i fizičkih posledica te bolesti, slično kao što pomaže u lečenju depresije.

To su potvrdili stručnjaci Zdravstvenog centra Univerziteta MekGil (McGill) u Montrealu koji su sproveli istraživanje na 40 muškaraca i žena koji boluju od Parkinsonove bolesti. Sa pacijentima su vežbali profesionalni plesači i instruktori tanga i lekari specijalizovani za to područje medicine, koji su otkrili zanimljive rezultate.

Posle 12 nedelja terapije tangom kod svih pacijenata je registrovan veliki napredak - poboljšanje ravnoteže, kretanja i motorike, a poraslo im je i samopouzdanje. Takođe je uočeno da su skoro svi pacijenti pomoću tanga ublažili depresiju i stanje konstantnog umora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    17. april 2015 | 09:49

    " Tango je tuzna misao koja se plese ". Ples je fantastican za one koji zele da se opuste, izadju iz depresije i uzivaju u zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA