Evo prave istine o tome da li e-cigarete olakšavaju prestanak pušenja!

S obzirom na visoke cene cigareta i njihov loš uticaj na zdravlje, sve više ljudi odlučuje da prestane da puši. Prvi korak u borbi sa zavisnošću od nikotina, za mnoge su elektronske cigarete. No, koliko su one zaista efikasne?

  • 8

Električne cigarete se možda čine kao dobra pomoć pri “skidanju” s duvana, ali ispostavlja se da je njihov efekat potpuno suprotan. Naime, istraživanja su pokazala da električne cigarete zapravo otežavaju prestanak pušenja, iako su osmišljene kao pomoć pri smanjenju doze nikotina.

ELEKTRONSKE CIGARETE IZAZIVAJU RAK? Naučnici tvrde da postoji OGROMAN rizik!

Rezultati studije govore da električne cigarete nemaju isti efekat na one koji žele da prestanu da puše i na one koji isključivo puše elektronske cigarete. S druge strane, istraživanje provedeno na Univerzitetu Kalifornija govori da električne cigarete ipak mogu da pomognu kod prestanka pušenja, ali da to najviše zavisi od pušačkog staža i životnih navika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. april 2015 | 17:18

    Pusio sam tri kutije godinama ali vec godinu dana koristim elektronsku i sta reci-sada se grozno osecam kada samo dim cigarete osetim zista...!!! Spasite se cigatete,oterajte to zlo od sebe...!!!

  • Realni

    21. april 2015 | 16:12

    Iskreno, Pre dve nedlje sam poceo da koristim e-cigaretu, prezadovoljan sam. 20 godina sam bio pusac, sad ni ne pomisljam na klasicne cigare.

  • tralala

    21. april 2015 | 18:59

    koje gluposti. ako hoćeš da ostaviš cigare, jednostavno ih OSTAVIŠ! nećeš sigurno prestati pušiti pušeći. nije šija nego vrat..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA